07:30 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στις 3 Δεκεμβρίου εορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες που θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Με προκατάληψη αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες εκτιμά η πλειονότητα των ερωτηθέντων σε έρευνα της Καπα research με αφορμή σημερινή Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ.

Εκτός από την προκατάληψη αρκετοί είναι και εκείνοι που θεωρούν ότι τα ΑμΕΑ αντιμετωπίζονται με οίκτο και φιλανθρωπία, ενώ η πλειονότητα θεωρεί ότι η ζωή των ατόμων με αναπηρία ούτε βελτιώθηκε ούτε χειροτέρεψε.

Το 71% των ερωτηθέντων γνωρίζει ότι υπάρχει νόμος που απαγορεύει τις διακρίσεις εις βάρος των ατόμων με αναπηρία, ενώ «όχι» απαντά ένα 21%. Υπέρ της λήψης μέτρων για την κοινωνική ένταξη των ΑμΕΑ τάσσεται το 87% των ανθρώπων που συμμετείχαν στην έρευνα.

Επίσης, στην ερώτηση για το αν η οικονομική κρίση αύξησε τα κρούσματα αρνητικών διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, η πλειονότητα, 58%, απαντά θετικά, ενώ το 26% απαντά αρνητικά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο αριθμός τους ανέρχεται σε 37 εκατομμύρια άτομα - νούμερο που αντιστοιχεί στο 10% του πληθυσμού.

Η 3η Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ και εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη, ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και στοχεύοντας στην αύξηση του βαθμού ένταξης των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Στην έρευνα συμμετείχαν 600 άνδρες και γυναίκες από 17 ετών και πάνω από τις 13 περιφέρειες της χώρας, με τη μέθοδο τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μητσοτάκης: Είμαι αφοσιωμένος στην υλοποίηση μια τολμηρής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία

Κοριτσάκι με αναπηρία περιμένει την ημέρα που θα μπορέσει να πάει σχολείο

Tags:
αναπηρία, έρευνα, ΑΜΕΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK