09:02 04 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο μεταναστευτικό θα πρέπει σύμφωνα με τον Γερμανό πρέσβη «κάθε χώρα θα αναλαμβάνει το δικό της μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά τους μετανάστες και δεν θα είναι οι χώρες της πρώτης υποδοχής αυτές που σηκώνουν δυσανάλογο βάρος».

Την ανάγκη να υπάρξει νέο σύστημα ασύλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο θα είναι πιο αλληλέγγυο υπογράμμισε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, κάνοντας λόγο για πλήρη συμφωνία με την Ελλάδα στο ζήτημα.

Επιβεβαίωσε ότι η γερμανική προεδρία στο β’ εξάμηνο του 2020 θα θέσει το ζήτημα του προσφυγικού -μεταναστευτικού σε προτεραιότητα, ωστόσο, εκτίμησε ότι το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί πολύ νωρίτερα.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η γερμανική κυβέρνηση θεωρούν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα πολύ νωρίτερα απ' ό,τι το δεύτερο ήμισυ του 2020. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ήδη ανακοινώσει ότι η αναθεώρηση των πολιτικών μετανάστευσης θα είναι προτεραιότητα για το έργο της Επιτροπής» ανέφερε.

Τόνισε ότι το σύστημα του Δουβλίνου χρειάζεται αναθεώρηση προκειμένου να δημιουργηθεί ένα νέο στο οποίο «κάθε χώρα θα αναλαμβάνει το δικό της μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά τους μετανάστες και δεν θα είναι οι χώρες της πρώτης υποδοχής αυτές που σηκώνουν δυσανάλογο βάρος».

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στο περιθώριο σεμιναρίου με θέμα «Προοπτικές για την Ευρώπη: Γερμανία και Ελλάδα σε διάλογο», τόνισε ότι «είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την Ελλάδα για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα νέο και πιο αλληλέγγυο σύστημα ασύλου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Μεταναστευτικό: Το σχέδιο της Ελλάδας για τις ευρωπαϊκές επιστροφές

Σαμαράς: Η χώρα υφίσταται άτυπο λαθροεποικισμό - Εγώ το λέω λαθρομεταναστευτικό

Tags:
Γερμανία, Προσφυγικό, μετανάστες, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK