ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 40
Βρείτε μας

Νούμερο ένα στις προτιμήσεις των Ρώσων τουριστών η χώρα μας για το 2019, κατόπιν ψηφοφορίας του περιοδικού National Geographic Travel της Ρωσίας.

Η Ρωσία «μίλησε» και η Ελλάδα «σκαρφάλωσε» στην πρώτη θέση, ως η καλύτερη χώρα προορισμού διακοπών στην παραλία για όλο το 2019 έπειτα από ψηφοφορία των αναγνωστών του National Geographic Travel της Ρωσίας.

Την άποψη ότι η βράβευση αυτή είναι πολύ σημαντική  για την Ελλάδα εξέφρασε ο Πολύκαρπος Ευσταθίου, επικεφαλής του γραφείου του ΕΟΤ Μόσχας, μιλώντας στο Sputnik:

«Η Ελλάδα κατόρθωσε για μια ακόμα φορά να βρίσκεται στις κορυφαίες προτιμήσεις των Ρώσων Τουριστών. Αυτό από μόνο του έχει εξέχουσα σημασία, καθώς δείχνει ότι η χώρα μας βρίσκεται στην καρδιά των Ρώσων για διακοπές στην παραλία». 

Η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη, με το 29% των ψήφων από τα 500.000 άτομα που συμμετείχαν στην ψηφοφορία. 

Η διαδικασία της ψηφοφορίας είχε διάρκεια από τις 29 Ιουνίου ως την 31η Οκτωβρίου 2019.

Συνολικά, στον διαγωνισμό συμμετείχαν 24 υποψήφιοι προορισμοί, ενώ «φιναλίστ» ήταν:

  • Ελλάδα
  • Τουρκία
  • Βιετνάμ
  • Κούβα
  • Κύπρος

Όπως αναφέρει ο επικεφαλής του ΕΟΤ Μόσχας, η κορυφαία διάκριση επιτεύχθηκε σταδιακά, με τη συνεργασία των αρμόδιων φορέων:

«Κάθε χρόνο έχουμε ένα ειδικό έτος με τη Ρωσία όπου γίνονται αρκετές εκδηλώσεις. Φέτος έχουμε το έτος Γλώσσας και Λογοτεχνίας.Έχουν μεγάλη σημασία καθότι πραγματοποιούνται πολλές διμερείς επαφές μεταξύ των δύο χωρών. Όταν οι Ρώσοι έρχονται σε επαφή με την Ελλάδα μέσω τέτοιων εκδηλώσων, συντηρούν τη χώρα μας στις πρώτες επιλογές, όταν αναρωτιούνται που θα πραγματοποιήσουν διακοπές το καλοκαίρι. Προσπαθούμε έτσι να είμαστε συνεχώς σαν χώρα επιλογής στον τουρισμό, στο μυαλό των Ρώσων». 

Ιατρικός τουρισμός

Με τη συνεργασία του ΕΟΤ και άλλων φορέων υλοποιείται σήμερα στη ρωσική πρωτεύουσα, μια εκδήλωση όπου παρουσιάζεται η προσφορά της Ελλάδας στον ιατρικό τουρισμό.

«Μία σειρά από spa και resort, αλλά και από οι ιαματικές πηγές. Οτιδήποτε αφορά το κομμάτι του τουρισμού και της ευεξίας. Τουριστικοί, πράκτορες, φορείς, αεροπορικές εταιρίες, διπλωμάτες άλλων κρατών καθώς και δημοσιογράφοι ρωσικών ΜΜΕ βρίσκονται εδώ», τονίζει ο κ. Ευσταθίου.

Το παρών έδωσε και η νέα Ελληνίδα Πρέσβης στη Μόσχα, Κατερίνα Νασίκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δασκαλαντωνάκης στο Sputnik: «Ύψιστη τιμή η παρασημοφόρηση από τον Πρόεδρο Πούτιν»

Κωνσταντίνος Παλακίδης στο Sputnik: Στόχος μου να αρχίσει η οικονομική συνεργασία με τη Ρωσία

Tags:
ΕΟΤ, παραλία, καλοκαίρι, τουρισμός, Ρωσία, Ελλάδα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK