07:45 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέες εξελίξεις προκύπτουν στην υπόθεση του γνωστού ενεχυροδανειστή Ριχάρδου ο οποίος πριν από λίγους μήνες βρέθηκε ενώπιον της δικαιοσύνης.

Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του ενεχυροδανειστή Ριχάρδου εις βάρος του οποίου, στο παρελθόν, είχε σχηματιστεί δικογραφία με τις κατηγορίες της λαθρεμπορίας χρυσού, σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Υπενθυμίζεται πως πριν από περίπου έναν μήνα ο αρμόδιος εισαγγελέας πρότεινε στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από την υπόθεση εξαγωγών χρυσού στην Τουρκία.

Τώρα, ωστόσο, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών διέταξε την περαιτέρω ανάκριση για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ενώ ο εισαγγελέας είχε διατάξει την απαλλαγή από τις κατηγορίες τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών με βούλευμά του αποφασίζει πως ο φάκελος δεν πρέπει να κλείσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το πρακτοείο το δικαστικό Συμβούλιο ζητάει να γίνει περαιτέρω έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων, την ΑΑΔΕ και την Τράπεζα της Ελλάδος αλλά και πλήρης εκτιμητικός φορολογικός έλεγχος στο σύνολο «των κατασχεθέντων, πολύτιμων αντικειμένων ως λαθρεμπορευμάτων» και να προσδιοριστεί αν προκύπτουν απωλεσθέντα ποσά του Δημοσίου από φόρους.

Μάλιστα, ζητά η υπόθεση να ψαχτεί σε βάθος και διατάσσει περαιτέρω κύρια ανάκριση όσον αφορά το κομμάτι της λαθρεμπορίας.

«Σήμερα εξεδόθη το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου (Συμβούλιο Πλημμελειοδικών), το οποίο, κατά την νομική κρίση  μας, αξιολογώντας λανθασμένα τα αποδεικτικά στοιχεία, αντί να απαλλάξει τον Ριχάρδο και τους συγκατηγορουμένους του και να αποφασίσει την αμετάκλητη αθώωσή τους, η οποία είναι πασιφανής, αποφάσισε την περαιτέρω ταλαιπωρία τους, διατάσσοντας συμπληρωματικές ανακριτικές πράξεις επί διαφόρων θεμάτων, για τα οποία όμως ήδη υπάρχουν αδιάσειστες αποδείξεις υπέρ των κατηγορουμένων. Σαν δικηγορικό γραφείο, που έχουμε την άποψη να υπηρετούμε την αρχή ότι οι δικηγόροι βοηθούν τους δικαστές να εκδίδουν δίκαιες αποφάσεις, εκφράζουμε την ακραία νομική μας αντίθεση και δυσαρέσκεια», αναφέρει το γραφείο του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια σχετικά με την απόφαση.

Να σημειωθεί πως μετά τον σχηματισμό της δικογραφίας η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί άστοχη από κάποιους νομικούς.

Την ίδια ώρα ο γνωστός επιχειρηματίας και επτά συγκατηγορούμενοί του είχαν κριθεί προφυλακιστέοι και παρέμειναν κρατούμενοι περίπου 15 ημέρες.

Tags:
λαθρεμπόριο χρυσού, λαθρεμπόριο, Δικαιοσύνη, υπόθεση, ενεχυροδανειστήριο, ενεχυροδανειστής, Δημήτρης - Ριχάρδος Μυλωνάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK