08:17 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Παπαϊωάννου συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του ρωσικού πανεπιστημίου Moscow Pedagogical State University.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία από το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας είχε σήμερα, Τρίτη, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.

Το Moscow Pedagogical State University είναι ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ρωσίας και εκπρόσωποί του βρέθηκαν στο ΑΠΘ.

Η σημερινή συνάντηση έγινε στο πλαίσιο επικείμενης υπογραφής Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και του ρωσικού πανεπιστημίου. Η συμφωνία αφορά στην υποδοχή 30 προπτυχιακών φοιτητών, ανά εξάμηνο, από το ρωσικό πανεπιστήμιο για σπουδές στο Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του ΑΠΘ καθώς και στο Σχολείο Νέας Ελληνικής Γλώσσας του ΑΠΘ.   

Τη σημασία στήριξης αυτού του είδους της συνεργασίας μεταξύ των δύο πανεπιστημίων, υπογράμμισε ο πρύτανης του ΑΠΘ κ. Παπαϊωάννου, στο ευρύτερο μάλιστα πλαίσιο των συνεκτικών δεσμών μεταξύ των δύο λαών.

Ο κ. Παπαϊωάννου πρόσθεσε ότι η συμφωνία με το ρωσικό πανεπιστήμιο «ενισχύει την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου μας και αποτελεί ακόμη μια απόδειξη της ακτινοβολίας του στο διεθνές ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Από τη ρωσική πλευρά, η διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, Nataliya Zamerchenko, τόνισε ότι το Κρατικό Παιδαγωγικό Πανεπιστήμιο προσβλέπει σε μια εποικοδομητική συνεργασία με το ΑΠΘ που θα προσφέρει υψηλού επιπέδου σπουδές στους φοιτητές του ρωσικού πανεπιστημίου.

Στη συνάντηση στην πρυτανεία, συμμετείχαν ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτριος Στ. Κωβαίος, ο πρόεδρος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Αναστάσιος Τσαγγαλίδης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας, Θωμαή Αλεξίου και η προϊσταμένη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων, Ελένη Μπαξεβανίδου.

Η αντιπροσωπεία του Moscow Pedagogical State University αποτελούνταν από τη διευθύντρια του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, Nataliya Zamerchenko και τον αναπληρωτή διευθυντή του Ινστιτούτου Διεθνούς Εκπαίδευσης, Andrei Kuznetsov.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι Ρώσοι αναζητούν το ελληνικό βιβλίο στη Μόσχα

«Ελληνική βιβλιοθήκη» στη Μόσχα!

Ρωσία-Τουρκία, κοινό έτος πολιτισμού με...Όμηρο στο Μπολσόι!

Tags:
Θεσσαλονίκη, Ελλάδα, Ρωσία, πρύτανης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΑΠΘ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK