05:22 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Προσπάθησε να βγει σε περιβάλλον που να έχει οξυγόνο», εξήγησε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς για το τραγικό περιστατικό με το παιδί που πέθανε από ασφυξία στο Ίλιον.

Απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν προκύψει, για το πώς το 2,5 ετών αγοράκι βρήκε ασφυκτικό θάνατο, σε αποθηκευτικό χώρο κάτω από κρεβάτι, στο σπίτι του στο Ίλιον, κλήθηκε να απαντήσει ο ιατροδικαστής Νίκος Καλογριάς.

«Η αιτία του θανάτου είπαμε είναι ασφυξία. Τώρα κάποια χτυπήματα στο μέτωπο, φαίνεται ότι επειδή υπάρχουν μερικά χαρακτηριστικά, έχουν γίνει πριν από τον θάνατο, είναι πιθανόν να έγιναν στην προσπάθειά του να βγει σε ένα περιβάλλον που να έχει οξυγόνο», εξήηγησε.

Κληθείς να απαντήσει για το αν θα ήταν δυνατόν να βγει το παιδάκι από τον αποθηκευτικό χώρο κρεβατιού μέσα στο οποίο βρήκε ασφυκτικό θάνατο, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι το ζήτημα αυτό «είναι έξω από το γνωστικό του αντικείμενο», υπογράμμισε ωστόσο και ο ίδιος από την πλευρά του ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να απαντηθεί και ότι τις απαντήσεις θα τις δώσει η εισαγγελία.

Σύμφωνα με τον κ. Καλογριά, το παιδί θα προσπάθησε να βγει από το κρεβάτι, καθώς όπως εξήγησε, «είναι φυσική αντίδραση του ανθρώπου ανεξάρτητα, είναι αυτόματη διαδικασία».

«Όταν προσπαθείς να βγεις, φωνάζεις κιόλας», παρατήρησε ο δημοσιογράφος Τάκης Χατζής.

«Έτσι φαίνεται», απάντησε ο ιατροδικαστής.

«Να πω κάτι με το δικαίωμα που μου δίνεται. 20 χρόνια κάνω αυτή τη δουλειά και είμαι ανάμεσα σε νεκροτομικά τραπέζια, σε κακές στιγμές, σε κακές ώρες, σε ατυχήματα. Δεν έχω άποψη για το συγκεκριμένο περιστατικό, τι ακριβώς έχει συμβεί και η προανάκριση θα δείξει αν υπάρχει αμέλεια. Πραγματικά, έχω κουραστεί να συζητάμε για ατυχήματα, το ατύχημα από το στερητικό “τύχη” που σημαίνει ότι κάποιον τον χτύπησε κεραυνός, τον χτύπησε ένα δέντρο που έπεσε. Δυστυχώς, στα περισσότερα ως φερόμενα ατυχήματα υπάρχει μια συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τραγωδία στο Ίλιον: Είχαν κάνει καταγγελία για παραμέληση του αγοριού στο Χαμόγελο του Παιδιού

«Πήρα το παιδί νεκρό στα χέρια μου» - Ελεύθεροι οι γονείς

Tags:
ασφυξία, αγόρι, πέθανε, Ίλιον
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK