09:00 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
210
Βρείτε μας

Μία υπουργική απόφαση που τέθηκε σε ισχύ οδηγεί τους ιατρούς και όχι το δημόσιο να αναλάβουν την αποζημίωση σε περίπτωση ιατρικών επιπλοκών. Η περίπτωση γιατρού σε νοσοκομείου στη Λάρισα είναι χαρακτηριστική με το δημόσιο να διεκδικεί 850.000 ευρώ.

Μία υπόθεση σε γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου της Λάρισας έχει ξεσηκώσει τον ιατρικό κλάδο. Ειδικότερα, όπως αναφέρει το healthreport.gr, νοσοκομειακός γιατρός της Λάρισας έλαβε απόφαση του Ελεγκτικού συνεδρίου, στην οποία αναφέρεται ότι καλείται να καταβάλει αστική αποζημίωση για ιατρική επιπλοκή του ΕΣΥ. Το ποσό αγγίζει τα 850.000 ευρώ και αφορούν σε καταδίκη από το ποινικό δικαστήριο για απλή αμέλεια.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) τον πρώτο καταλογισμό αστικής αποζημίωσης για ιατρική επιπλοκή σε γιατρό του ΕΣΥ μέσω ελεγκτικού συνεδρίου πυροδότησε εγκύκλιος της προηγούμενης κυβέρνησης με υπογραφή Γιώργου Χουλιαράκη που προβλέπει αυτόματα καταλογισμό στον γιατρό αστικής αποζημίωσης που επιδικάζεται σε βάρος του νοσοκομείου για ιατρική επιπλοκή.

Το ζήτημα έχει προκαλέσει αντιδράσεις στον νοσοκομειακό χώρο και αναμένονται κινητοποιήσεις καθώς και αίτημα για συνάντηση με το υπουργείο Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποζημίωση-μαμούθ ζητάει καθηγητής από συνάδελφό του για συκοφαντική δυσφήμιση

Αποζημίωση 41.556 ευρώ σε εργαζόμενο που αρνήθηκε εικονική απόλυση

Tags:
γιατροί, ΕΣΥ, νοσοκομείο Λάρισας, Λάρισα, αποζημίωση, Δημόσιο, γιατρός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK