20:25 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το κοριτσάκι διεκομίσθη το απόγευμα της Τρίτης από το νοσοκομείο της Κέρκυρας προς το νοσοκομείο του Ρίου στην Πάτρα με ασθενοφόρο καθώς ήταν αδύνατο να μεταφερθεί με εναέρια μέσα.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται το κοριτσάκι, δύο ετών που μεταφέρθηκε, χθες το απόγευμα, στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Πάτρας από την Κέρκυρα μετά από βαρύ σηπτικό σοκ που υπέστη.

«Το παιδί έχει διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ οι πρώτες βοήθειες που δόθηκαν αρχικά από τους παιδιάτρους Κέρκυρας και μετέπειτα από τους παιδιάτρους της Εντατικής Μονάδας του νοσοκομείου Πατρών, ήταν σωτήριες για το δίχρονο παιδί, ενώ διασώθηκαν και τα ζωτικά του όργανα, χωρίς να υποστούν βλάβες», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η παιδίατρος- Α' επιμελήτρια παιδιατρικής Γ.Ν. Κέρκυρας, Χρυσούλα Μαραγκού.

Το κοριτσάκι που, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ήταν ανεμβολίαστο, είχε μπει στο νοσοκομείο Κέρκυρας τα ξημερώματα της Τρίτης.

Οι ιατροί έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να το σταθεροποιήσουν καθώς δεν «έβρισκαν» ούτε τον παλμό της καρδιάς του.

Υπενθυμίζεται ότι ζητήθηκε η συνδρομή C-130 για την αεροδιακομιδή του δίχρονου στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πατρών αλλά λόγω δυσμενών συνθηκών δεν μπορούσε να προσγειωθεί.

Έτσι το παιδί μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο, συνοδεία παιδίατρου και αναισθησιολόγου από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, όπου του παρήχθησαν οι αναγκαίες για τη ζωή του ιατροφαρμακευτικές περιθάλψεις.

Το παιδί είναι μέλος οικογένειας Ρομά και έπαθε σηπτικό σοκ το έπαθε, σύμφωνα με τους γιατρούς, μετά από λοίμωξη στα μαλακά μόρια των άκρων του

Tags:
παιδί, εντατική, Κέρκυρα, Πάτρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK