22:57 10 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Όχι» στο προηγμένο δίκτυο 5G είπε ο δήμος Καλαμάτας με μερίδα πολιτών να υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη τεχνολογία μπορεί να προκαλέσει ακόμα και στειρότητα.

Να απορρίψει το δίκτυο νέας γενιάς  5G αποφάσισε ο δήμος Καλαμάτας κατά τη διάρκεια ενός ταραχώδους δημοτικού συμβουλίου.

Ομάδα πολιτών βρέθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και, σύμφωνα με το skai.gr, υποστήριξε ότι η πιλοτική εφαρμογή του συγκεκριμένου δικτύου είναι πείραμα που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών.

Να σημειωθεί πως  δημοτικό συμβούλιο Καλαμάτας ενέκρινε τελικά τη διακοπή του πιλοτικού δικτύου 5G στην πόλη.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ακούστηκε μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια πηγή ότι η εφαρμογή υψηλών επιπέδων ακτινοβολίας, θα μπορεί «να στειρώσει τον Καλαματιανό πολίτη» και να δώσει «τη χαριστική βολή στην πόλη».

Αξίζει να αναφερθεί πως στο δημοτικό συμβούλιο παρουσιάστηκαν και μετρήσεις του Δημόκριτου, που δείχνουν ακτινοβολία πολύ μικρότερη του επιτρεπτού ορίου, με τους πολίτες να μην δείχνουν να πείθονται.

«Δεν μπορούν να δυσφημίζουν την πόλη μας ακολουθώντας τακτικές εγωιστικές», «ούτε θα πρέπει να επικρατήσει ο σκοταδισμός», δήλωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Ο ίδιος πρότεινε να μην ανανεωθεί η σύμβαση με την εταιρία πάροχο πριν γίνουν καινούριες μετρήσεις και πριν διεξαχθεί επιστημονική ημερίδα για το θέμα με την πρότασή του να πέφτει στο κενό.

Η Καλαμάτα, τα Τρίκαλα και ο δήμος Ζωγράφου ήταν οι τρεις δήμοι στους οποίους θα εφαρμοζόταν πιλοτικά η τεχνολογία 5G.

Tags:
ίντερνετ, διαδίκτυο, Καλαμάτα, 5G
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK