22:10 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τους γιατρούς από το βρέφος λείπουν κομμάτια δέρμα σε διάφορα σημεία του σώματος και του προσώπου του και καταλήγουν ότι τα τραύματα έχουν προκύψει από δαγκώματα τρωκτικών.

Στο νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία θα μεταφερθεί το αργότερο έως την Παρασκευή το 3,5 μηνών βρέφος που φέρει τραύματα τα οποία αποδίδονται σε επίθεση τρωκτικών και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος της Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Αδαμίδης, η μικρή «χειρουργήθηκε ήδη από παιδοχειρουργούς και πλαστικούς χειρουργούς και νοσηλεύεται στην παιδοχειρουργική κλινική. Μέχρι στιγμής, εκτιμάται ότι δεν συντρέχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή της, ωστόσο δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εμφάνισης σοβαρότατης λοίμωξης, όπως η λεπτοσπείρωση, που είναι βαρύτατη σ' αυτή την ηλικία και η θεραπευτική αγωγή εφ' όσον διαπιστωθεί, είναι τοξικότατη. Έχουν γίνει οι σχετικές εξετάσεις αλλά τα αποτελέσματα για τη διαπίστωση της συγκεκριμένης λοίμωξης δεν βγαίνουν τόσο γρήγορα και ήδη της χορηγούνται αντιβιοτικά για τις κοινές λοιμώξεις».

Σύμφωνα με τον ίδιο στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχει πλαστικός χειρούργος για παιδιά και γι’ αυτό κρίθηκε καταλληλότερη η μεταφορά στο νοσοκομείο της Αθήνας όπου υπάρχουν όλες οι ειδικότητες και είναι καταλληλότερο με δεδομένο ότι «η  πλήρης αποκατάσταση και θεραπεία θα είναι πιθανόν μακροχρόνιες».

Προσωρινά ελεύθερος ο πατέρας

Εξάλλου, η εισαγγελέας Ορεστιάδας όπου παρουσιάστηκε ο 22χρονος πατέρας του βρέφους αποφάσισε σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Νίκο Βουλγαρίδη, να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

Η εισαγγελέας εκτίμησε ότι για την τελική διαμόρφωση του κατηγορητηρίου που θα κρίνει αν η δίωξη θα είναι σε βαθμό πλημμελήματος ή κακουργήματος, είναι σημαντική η εξέλιξη της υγείας του βρέφους καθώς και τα πορίσματα των αρμόδιων υπηρεσιών για τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Ο συνήγορος αρνήθηκε να μπει σε λεπτομέρειες σχετικά με το τι ισχυρίστηκε ο πατέρας αναφέροντας ότι «δεν έχουμε λάβει γνώση της δικογραφίας ακριβώς και δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες».

Σε ό,τι αφορά στη 16χρονη μητέρα, της οποίας την υπεράσπιση επίσης έχει αναλάβει, ο κ. Βουλγαρίδης διευκρίνισε ότι ούσα ανήλικη, αφέθηκε ελεύθερη από χθες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Φρίκη από την εικόνα του βρέφους που το δάγκωσαν ποντίκια: Λείπει δέρμα σε μύτη και μάγουλα

Ποντίκια δάγκωσαν βρέφος στο Διδυμότειχο την ώρα που κοιμόταν

Tags:
τρωκτικό, επίθεση, ποντίκια, βρέφος, νοσοκομείο, Αλεξανδρούπολη, Νοσοκομείο Παίδων
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK