13:57 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εμφανίστηκε ο ΟΤΕ, ζητώντας τα υπό δέσμευση και κατασχεμένα περιουσιακά στοιχεία των 22 καταδικασθέντων για την υπόθεση της σύμβασης μεταξυ ΟΤΕ και Siemens.

Χρηματική αποκατάσταση για βλάβη από ενέργειες πρώην στελεχών ζητάει ο ΟΤΕ από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Παριστάμενοι στο δικαστήριο ως πολιτική αγωγή, οι συνήγοροι του ΟΤΕ ανέπτυξαν το σκεπτικό ότι δικαιούνται να διεκδικήσουν αποκατάσταση για βλάβη, υποστηρίζοντας ότι για τους καταδικασθέντες δεν εκδόθηκε αθωωτική απόφαση, αλλά απόφαση παύσης της ποινικής δίωξης λόγω παραγραφής του αδικήματος.

Πρακτικά, ο ΟΤΕ υποστήριξε ότι εφόσον το δικαστήριο δέχθηκε ότι η δωροδοκία διαπράχθηκε, όμως προχώρησε σε παραγραφή λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα, δικαιολογείται από την πλευρά του η χρηματική του αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι 22 καταδικασθέντες κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της νομιμοποίησης παράνομων εσόδων με κύριο αδίκημα την παραγεγραμμένη παθητική και ενεργητική δωροδοκία. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφανθεί επί του αιτήματος του ΟΤΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Siemens: Οι τρεις που οδηγούνται στη φυλακή για τα «μαύρα ταμεία»

Siemens: Φυλάκιση 15 ετών για Χριστοφοράκο και Καραβέλα

Tags:
αποζημιώσεις, αποζημίωση, εφετείο, δικαστήριο, ΟΤΕ, Siemens
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK