05:40 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σχεδόν βέβαιο είναι το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας που ερευνά την πυρκαγιά στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace πως πρόκειται για εμπρησμό.

Τρεις εστίες φωτιές σε δύο διαφορετικούς ορόφους εντόπισαν οι ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής και της Ασφάλειας στο ξενοδοχείο Athenaeum Palace, στην λεωφόρο Συγγρού.

Υπενθυμίζεται πως από την πυρκαγιά τρεις άνθρωποι υπέστησαν σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για προσπάθεια εμπρησμού και ερευνούν τα κίνητρα ώστε να φτάσουν στους δράστες.

Από την αυτοψία στο σημείο διαπιστώθηκε ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ίδια στιγμή σε δύο εστίες στον πρώτο όροφο, η μία σε δωμάτιο και η άλλη στο διάδρομο, ενώ η Τρίτη εντοπίστηκε στον διάδρομο του δεύτερου ορόφου.

Και στα τρία σημεία βρέθηκαν καμένα πλαστικά μπιτόνια, ενώ άλλα δύο άθικτα εντοπίστηκαν στον διάδρομο του δευτέρου.

Στον ίδιο όροφο μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκτιμάται πως έχει γίνει απόπειρα εμπρησμού και μέσα σε δύο δωμάτια, με εύφλεκτο υγρό στα κρεβάτια, αλλά η πυρκαγιά δεν πήρε διαστάσεις.

Ακόμη ένα στοιχείο που είδε το φως της δημοσιότητας είναι ότι την ώρα που ξεκίνησε η φωτιά, στην είσοδο βρίσκονταν δικαστικοί επιμελητές, οι οποίοι έπρεπε σφραγίσουν το ξενοδοχείο, καθώς υφίσταται διαμάχη μεταξύ του ιδιοκτήτη του κτιρίου με τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης.

Η αστυνομία έχει λάβει καταθέσεις από πάνω από 25 άτομα, ενώ έγινε και δεύτερη αυτοψία σήμερα στο χώρο και αναζητήθηκε οπτικό υλικό από κάμερες, που θα μπορούσε να βοηθήσει το έργο της προανάκρισης.

Ακόμη, ερευνώνται όλες οι παράμετροι, όπως θέματα ασφαλείας, καθώς, όπως λένε οι αρμόδιο αξιωματικοί, αν η συγκεκριμένη πυρκαγιά εκδηλωνόταν νύχτα, θα μπορούσε να εξελιχτεί σε τραγωδία.

Tags:
Λεωφόρος Συγγρού, ξενοδοχείο, φωτιά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK