12:33 03 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έντεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με πορείες και συγκεντρώσεις να είναι προγραμματισμένες τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Κόσμος συγκεντρώθηκε στην περιοχή της Καμάρας στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πριν από έντεκα χρόνια δολοφονήθηκε στα Εξάρχεια.

Αυτή τη στιγμή η πορεία έχει επιστρέψει στην Καμάρα, όπου και ξεκίνησε, με τους περισσότερους διαδηλωτές να έχουν φύγει από το σημείο.

Την ίδια ώρα, ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις με λεωφορεία των ΜΑΤ να δημιουργούν κλοιό πριν το ΑΠΘ.

Η οδός Εγνατία λίγο πριν τις εννέα το βράδυ δόθηκε στην κυκλοφορία ενώ κλειστή παραμένει μόνο η οδός Εθνικής Αμύνης στο ύψος του ΑΠΘ.

 

 

Νωρίτερα σήμερα και πάλι στην περιοχή της Καμάρας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συγκεντρώθηκαν μέλη της οργάνωσης «Αναρχική μαθητική ομάδα» ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης.

«Οι ιδέες μας δεν δολοφονούνται» και «η παρουσία μας δεν καταστέλλεται», ήταν ένα από τα συνθήματα που επικράτησαν στην πορεία.

Να σημειωθεί πως στο κέντρο της Θεσσαλονίκης από το πρωί βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με αφορμή τις διαδηλώσεις και τις πορείες.

Αλλά και στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε φοιτητική και μαθητική πορεία στο κέντρο της Αθήνας.

Αρκετοί δρόμοι στο κέντρο της πρωτεύουσας είναι κλειστοί ενώ η Τροχαία έχει ανακοινώσει έκτακτα μέτρα καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Tags:
φοιτητές, πορεία, Θεσσαλονίκη, συγκέντρωση, Αλέξης Γρηγορόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK