01:53 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Στη θέση του στέκει και πάλι το ιστορικό γεφύρι της Πλάκας που είχε καταστραφεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις που είχαν σημειωθεί τον Φεβρουάριο του 2015.

Η τελευταία πέτρα-κλειδί, στην κορυφή της καμάρας του γεφυριού της Πλάκας μπήκε στη θέση της και το γεφύρι στήθηκε και πάλι.

Το μνημείο που είχε καταστραφεί από τις ισχυρές βροχοπτώσεις τον Φεβρουάριο του 2015, ξαναχτίστηκε από πέτρα και λάσπη, με την ίδια, παλιά τεχνική των μαστόρων της πέτρας αλλά με πιο σύγχρονα υλικά.

Πριν δύο ημέρες, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μπήκε και ο τελευταίος θολίτης, η πέτρα δηλαδή που δένει τις δύο πλευρές του τόξου, της καμάρας, η οποία άρχισε να ξανακτίζεται παράλληλα και από τα δύο βάθρα.

Δεκάδες τεχνίτες ΥΠΌ την επίβλεψη από δύο αρχιτεκτόνες-εργοταξιάρχες, τον Χρήστο Ηλιόπουλο και τον Αλέξανδρο Παπακωστόπουλο, δούλεψαν σκληρά και μεθοδικά.

Ο κ. Ηλιόπουλος, εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, πως κλειδί είναι ο κεντρικός τελευταίος θολίτης, η πέτρα που ενώνει τις δύο πλευρές του τόξου και με την τοποθέτηση της «κλειδώνει» το έργο. Τα καλούπια στο γεφύρι θα συνεχίσουν να υπάρχουν μέχρι να δέσουν τα υλικά και η απομάκρυνση τους θα γίνει μετά από ένα μήνα, ώστε το κονίαμα να φτάσει σε κατάλληλη αντοχή.
Tags:
βροχοπτώσεις, βροχές, αρχιτεκτονική, γέφυρα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK