ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Προσλήψεις 20.000 ανθρώπων στο Δημόσιο και 8.000 στους ΟΤΑ προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του το Σάββατο.

Έρχονται 20.000 προσλήψεις στο Δημόσιο και 8.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι οι προσλήψεις γίνονται μέσω ΑΣΕΠ και η κυβέρνηση κάνει τον προγραμματισμό τηρώντας τη δέσμευση του «1 προς 1», δηλαδή 1 πρόσληψη για 1 αποχώρηση.

Αναφορικά με τις προσλήψεις στο Δημόσιο, ο υπουργός διευκρίνισε ότι θα γίνουν στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Ασφάλειας και της Κοινωνικής Πρόνοιας που αποτελούν, όπως είπε, «πολιτικές προτεραιότητες».

«Τα δυο τελευταία χρόνια έχουν φύγει 20.300 εργαζόμενοι από το δημόσιο, κι έχουμε οριοθετήσει 19.700 προσλήψεις», είπε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με την τοπική αυτοδιοίκηση, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι εκεί οι προσλήψεις εξαιρούνται από τον κανόνα του «1 προς 1» διότι δεν επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Οι προσλήψεις στους ΟΤΑ, όπως εξήγησε, αφορούν «2.900 άνθρωποι για το πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής "Βοήθεια στο Σπίτι". Επίσης 1.700 άτομα συνοριοφύλακες, 2.500 άτομα υγειονομικό προσωπικό, 4.500 άτομα στο χώρο της ειδικής αγωγής και περί τους 5.250 εκπαιδευτικούς -και άλλοι τόσοι του χρόνου για να καλυφθούν οι ανάγκες της Παιδείας».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε ότι υπάρχει αυστηρός προγραμματισμός και έτσι το κράτος «μπορεί να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κικίλιας: Έρχονται 800 προσλήψεις γιατρών και νέο ογκολογικό νοσοκομείο μέσα στο «Σωτηρία»

Θεοδωρικάκος: Σχεδιασμός τετραετίας για προσλήψεις στο Δημόσιο - Θα τηρηθεί η νομιμότητα με τους συμβασιούχους

Tags:
Τάκης Θεοδωρικάκος, τοπική αυτοδιοίκηση, ΟΤΑ, δημόσιοι υπάλληλοι, Δημόσιο, προσλήψεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK