07:38 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Τάσος Γεραντίδης από την Πέλλα πηγαίνει Γ’ Δημοτικού και έχει τεράστιο δείκτη νοημοσύνης, με ΙQ 140. Ωστόσο, ο μικρός «Αϊνστάιν» φεύγει για Γερμανία καθώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση.

Ένας μαθητής από την Πέλλα, μόλις 8 ετών, έχει τεράστιο δείκτη νοημοσύνης καθώς το ΙQ του είναι 140. Ωστόσο, ο μικρός «Αϊνστάιν» ετοιμάζει βαλίτσες για Γερμανία διότι, όπως λένε οι γονείς του, στην Ελλάδα δεν υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση.

Ο Τάσος Γεραντίδης πηγαίνει στην Γ’ Δημοτικού και είναι εξαιρετικά ευφυής και έχει ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Εντυπωσιάζει τους ειδικούς με τις ικανότητες που έχει στους τομείς του ρέοντος συλλογισμού, της οπτικοχωρικής αντίληψης και της ταχύτητας επεξεργασίας.

«Ο Τάσος από το νηπιαγωγείο ασχολείται πολύ με τα Μαθηματικά και στο Δημοτικό, μας ενημέρωσαν οι εκπαιδευτικοί του, ότι είναι πολύ πάρα καλός στα Μαθηματικά και μάλιστα μάς ρώτησαν εάν κάνουμε κάτι εμείς», δήλωσε ο πατέρας του, Ανδρέας Γεραντίδης, μιλώντας στο ΑΠΕ.

Ο πατέρας πρόσθεσε μάλιστα ότι ο ίδιος και η μητέρα του Τάσου του δεν έχουν υψηλό επίπεδο μόρφωσης. «Τεχνικές σχολές τελειώσαμε, είμαστε αγρότες», είπε.

Μιλώντας για τον γιο του, περιέγραψε ότι «η κλίση που έχει στα μαθηματικά είναι έμφυτη, βγαίνει από μέσα του. Όλα τα έκανε μόνος του, δεν γνώριζε ακόμα την προπαίδεια και έκανε μεγάλους υπολογισμούς με το μυαλό του. Έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, όπως το ότι δεν κοιμάται πολύ. Όλη την ημέρα ασχολείται με τα μαθηματικά κοιμάται πάρα πολύ αργά, διότι δεν μπορεί να ησυχάσει ο εγκέφαλος του όπως μας είπαν».

Τι έδειξαν τα τεστ για τον δείκτη νοημοσύνης και το IQ του μαθητή από την Πέλλα

Οι δύο γονείς επισκέφτηκαν, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, την δικαστική ψυχολόγο-νευροψυχολόγο, Αναστασία Χριστοδούλου, ώστε να μετρήσουν το IQ του παιδιού. Ας σημειωθεί ότι το τεστ αξιολόγησης ευφυίας γίνεται κανονικά σε παιδιά από 9 ετών.

Στο τεστ, ο Τάσος εντυπωσίασε!

«Στα Μαθηματικά, o Τάσος έχει IQ 148,5 με ανώτερο όριο το 150 και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει διδαχθεί μαθηματικά. Όλα τα κάνει με το μυαλό του, δεν γράφει σε χαρτί και μας λέει συνεχώς ότι θέλει να γίνει μαθηματικός και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του αρέσει να βγαίνει πρώτος», ανέφερε ο κ. Γεραντίδης.

Από την πλευρά της, η Αναστασία Χριστοδούλου εξήγησε ότι το «μέγιστο όριο σε IQ είναι το 160 και ο Τάσος έχει φτάσει στο 140» (σ.σ. στον γενικό δείκτη νοημοσύνης).

«Λαμβάνοντας υπόψη την ηλικία του, αντιλαμβανόμαστε ότι είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Συγκεκριμένα στην ηλικιακή του ομάδα ο Τάσος είναι στο “τοπ” και αυτό διότι είναι μαθητής τρίτης δημοτικού και ακόμα δεν έχει ασχοληθεί με τις πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις, για αυτό και θεωρώ ότι ο δείκτης του θα ανέβει», πρόσθεσε.

Η ειδικός επισήμανε ότι το τεστ που έκανε ο Τάσος έδειξε ότι πρόκειται για ένα πολύ χαρισματικό παιδί.

«Τα χαρισματικά παιδιά σαν και αυτόν είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού», παρατήρησε και περιγράφοντας τις δυνατότητες που έχει, είπε:

«Μπορεί να ασχοληθεί με τις θετικές επιστήμες, άλλωστε τα μαθηματικά τον εξιτάρουν. Μπορεί να γίνει ένας επιστήμονας που θα μπορέσει να διαχειριστεί υψηλά νοήματα και πιο δύσκολες έννοιες, από τον μέσο άνθρωπο που είναι απλά πολύ καλός στα μαθηματικά. Κυρίως αυτοί οι άνθρωποι απορροφώνται από πανεπιστημιακά ιδρύματα πολύ υψηλού επίπεδου».

Φεύγει για Γερμανία ο μικρός «Αϊνστάιν» με δείκτη νοημοσύνης στο 140

Από τη στιγμή που οι γονείς ανακάλυψαν τον μικρό «Αϊνστάιν» που είχαν σπίτι τους, ξεκίνησε και ο προβληματισμός για την εκπαίδευσή του.

«Στη χώρα μας, δυστυχώς δεν υπάρχει ανάλογη εκπαίδευση», δήλωσε ο πατέρας. «Στην τάξη του ο Τάσος λίγο βαριέται, καθώς κάνουν πράγματα που ήδη τα ξέρει. Δεν υπάρχουν υποδομές και ειδικές τάξεις για παιδιά σαν και αυτόν που είναι λίγο προχωρημένα».

Από την πλευρά της, η ειδικός Αναστασία Χριστοδούλου τόνισε ότι στην Ελλάδα πολλά χαρισματικά παιδιά «έχουν χαθεί».

Τα τεστ που έκαναν στον 8χρονο υπάρχουν, όπως είπε, μόλις τρία χρόνια. «Οι κλίμακες αυτές που περικλείουν 16 υποδοκιμασίες, υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες και δυστυχώς μόλις πρόσφατα κυκλοφόρησαν επίσημα στην Ελλάδα».

Έτσι, οι γονείς αποφάσισαν να φύγουν για Γερμανία.

«Μας δέχθηκαν ήδη σε σχολείο της Γερμανίας, όπου ο Τάσος θα είναι σε ειδική τάξη μαζί με άλλα τρία παιδιά θα ακολουθούν πρόγραμμα για προχωρημένους μαθητές. Υπάρχουν ειδικοί εκπαιδευτικοί και μας είπαν ότι μπορεί φέτος να ξεκινήσει την τρίτη Δημοτικού και να τελειώσει την πέμπτη ή της έκτη Δημοτικού στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Εμείς ήδη βρήκαμε δουλειές, η σύζυγος μου είναι ήδη εκεί και εγώ με τα παιδιά θα φύγω στις αρχές του έτους, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Θέλουμε να κάνουμε ότι καλύτερο για τα παιδιά μας καθώς και η κόρη μας που είναι 11 ετών, είναι πάρα πολύ καλή με κλίση όμως στα θεωρητικά μαθήματα», δήλωσε ο κ. Γεραντίδης.

Ας σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Πέλλας, Ιορδάνης Τζαμτζής, βράβευσε τον Τάσο, προσφέροντάς του έναν φορητό υπολογιστή και ένα βιβλίο για τον νομό Πέλλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στοιχεία – σοκ για την Παιδεία στην Ελλάδα: Το 27% των μαθητών υστερεί στην ανάγνωση

Έλληνας έλυσε μαθηματικό γρίφο 78 ετών

Το άθροισμα του τρόμου: Απλή εξίσωση προκαλεί μαθηματικό πόλεμο στο Twitter

Tags:
Γερμανία, δημοτικό σχολείο, εκπαίδευση, σχολείο, Πέλλα, Ελλάδα, Μαθηματικά
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK