22:01 10 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αλλαγές στο Λύκειο με την Τράπεζα Θεμάτων να επιστρέφει από 2020-2021 προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως. Το σχολικό πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί με θέματα όπως σεξουαλική αγωγή, εθελοντισμός και επιχειρηματικότητα.

Αλλαγές στο Λύκειο από το σχολικό έτος 2020-2021, επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων και νέες θεματικές στο σχολικό πρόγραμμα όπως επιχειρηματικότητα, σεξουαλική αγωγή και εθελοντισμός, σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, όπως δήλωσε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

Η Τράπεζα Θεμάτων θα επανέλθει σε ισχύ, με ορισμένες προσαρμογές, από το σχολικό έτος 2020-2021, δήλωσε η υπουργός.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο απολυτήριο Λυκείου, καθώς θα συνυπολογίζονται οι επιδόσεις των μαθητών και στις τρεις τάξεις του Λυκείου. Ο βαθμός του απολυτηρίου θα προσμετράται μάλιστα και για την εισαγωγή σε ΑΕΙ

«Μιλάμε για εθνικό απολυτήριο στο οποίο θα συνυπολογίζονται με διαβαθμισμένη, αυξανόμενη βαρύτητα οι επιδόσεις του μαθητή και στις τρεις τάξεις του λυκείου, αποκαθιστώντας έτσι την αξία και τον παιδαγωγικό ρόλο των τελευταίων σχολικών τάξεων. Το εθνικό απολυτήριο, σε ένα ποσοστό, θα συνυπολογίζεται κατά την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με προϋπόθεση την προηγούμενη διασφάλιση ενός αντικειμενικού συστήματος βαθμολόγησης των μαθητών», δήλωσε η Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξη στην «Καθημερινή».

Παράλληλα, η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στον εμπλουτισμό του σχολικού προγράμματος με νέες θεματικές ενότητες.

Στόχος, όπως είπε, είναι να παρέχονται στους μαθητές «επιπλέον εφόδια που θα τους επιτρέπουν να αξιοποιούν καλύτερα την παρεχόμενη γνώση και να προσαρμόζονται πιο ευέλικτα στο διαρκώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό και κοινωνικό περιβάλλον».

«Ο εμπλουτισμός αυτός δρομολογείται αφενός με την προσθήκη νέων θεματικών στο σχολικό πρόγραμμα, όπως ο εθελοντισμός, η επιχειρηματικότητα, η σεξουαλική αγωγή, η καταπολέμηση των εξαρτήσεων, αφετέρου με την αναμόρφωση των ήδη υπαρχόντων σχολικών προγραμμάτων και εγχειριδίων», δήλωσε η κ. Κεραμέως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαθητής από την Πέλλα με τεράστιο δείκτη νοημοσύνης φεύγει για Γερμανία: «Εδώ δεν έχουμε ανάλογη εκπαίδευση»

Νέο περιστατικό βίας σε σχολείο: Έβγαλε μαχαίρι εναντίον συμμαθητή του

Ρίψη καπνογόνων σε σχολείο της Πάτρας – Τραυματίστηκαν δύο άτομα

Tags:
σεξουαλική ζωή, Υπουργείο Παιδείας, παιδεία, απολυτήριο, Λύκειο, σχολείο, σχολεία, Νίκη Κεραμέως
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK