16:30 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο 8χρονος μαθητής από την Πέλλα έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης, με ΙQ 140, ενώ πρόκειται να φύγει για τη Γερμανία. Τι δήλωσε ο πατέρας του παιδιού.

«Του αρέσουν πολύ τα μαθηματικά, όλη η ζωή του είναι τα μαθηματικά», δήλωσε ο Ανδρέας Γεραντίδης, πατέρας του 8χρονου Τάσου από την Πέλλα, ο οποίος έχει υψηλό δείκτη νοημοσύνης και ετοιμάζει βαλίτσες για τη Γερμανία.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο πατέρας του μαθητή της Γ’ Δημοτικού ανέφερε ότι το παιδί του φέρεται φυσιολογικά, καθώς πηγαίνει στο σχολείο και παίζει με τους φίλους του.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, μετράει τα πάντα με μαθηματικές πράξεις, κάνοντας διαρκώς υπολογισμούς.

«Συνέχεια μας ζητάει να του λέμε αριθμούς για κάνει πολλαπλασιασμούς μεγάλους» σημείωσε ο πατέρας, αγρότης στο επάγγελμα, ενώ τόνισε ότι πλέον το παιδί κάνει και πιο σύνθετες μαθηματικές πράξεις.

«Εμείς αγρότες είμαστε, δεν τα ξέρουμε, προσπαθούμε να τα καταλάβουμε» ανέφερε ο πατέρας και πρόσθεσε ότι η οικογένεια επιθυμεί να μην αλλάξει η καθημερινότητα του 8χρονου, διατηρώντας μακριά τα φώτα της δημοσιότητας.

Σημείωσε, δε, ότι ο μικρός Τάσος από το νηπιαγωγείο έκανε προσθέσεις μόνος του, χωρίς να έχει διδαχθεί μαθηματικά, ενώ αργότερα οι δάσκαλοι ρωτούσαν την οικογένεια αν τον βοηθούσε στα μαθηματικά, κάτι που ωστόσο δεν συνέβαινε.

Σύμφωνα με τον κ. Γεραντίδη, στις αρχές του χρόνου η οικογένεια θα φύγει για τη Γερμανία, όπου έχει ήδη βρει σχολείο με πρόγραμμα για χαρισματικά παιδιά.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι εκεί οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να περνούν τις τάξεις πιο γρήγορα.

Τι έδειξαν τα τεστ για τον δείκτη νοημοσύνης και το IQ του μαθητή από την Πέλλα

Οι δύο γονείς επισκέφτηκαν την δικαστική ψυχολόγο-νευροψυχολόγο, Αναστασία Χριστοδούλου, ώστε να μετρήσουν το IQ του παιδιού, αν και το τεστ αξιολόγησης ευφυίας γίνεται κανονικά σε παιδιά από 9 ετών, ηλικία την οποία δεν έχει ακόμη φτάσει ο μικρός Τάσος.

«Στα Μαθηματικά, o Τάσος έχει IQ 148,5 με ανώτερο όριο το 150 και να φανταστείτε ότι ακόμα δεν έχει διδαχθεί μαθηματικά. Όλα τα κάνει με το μυαλό του, δεν γράφει σε χαρτί και μας λέει συνεχώς ότι θέλει να γίνει μαθηματικός και να συμμετέχει σε διαγωνισμούς του αρέσει να βγαίνει πρώτος», ανέφερε ο κ. Γεραντίδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Από την πλευρά της, η Αναστασία Χριστοδούλου εξήγησε ότι το «μέγιστο όριο σε IQ είναι το 160 και ο Τάσος έχει φτάσει στο 140» (σ.σ. στον γενικό δείκτη νοημοσύνης).

Η ειδικός επισήμανε ότι το τεστ που έκανε ο Τάσος έδειξε ότι πρόκειται για ένα πολύ χαρισματικό παιδί. «Τα χαρισματικά παιδιά σαν και αυτόν είναι περίπου το 1% του παγκόσμιου πληθυσμού», παρατήρησε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαθητής από την Πέλλα με τεράστιο δείκτη νοημοσύνης φεύγει για Γερμανία: Είναι 8 ετών με IQ 140

Έλληνας έλυσε μαθηματικό γρίφο 78 ετών

Tags:
IQ, Μαθηματικά, εκπαίδευση, Πέλλα, μαθητής, δημοτικό σχολείο, σχολείο, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK