20:47 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Τις θεμελιώδεις αξίες αλλά και τις ανάγκες των Ευρωπαίων και των Ελλήνων δείχνει η φθινοπωρινή έρευνα του Ευρωβαρόμετρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ποιες είναι οι θεμελιώδεις αξίες των πολιτών της ΕΕ δείχνει η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου που εκπονείται για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ελευθερία του λόγου και η ισότητα των φύλων καταλαμβάνουν την κορυφή των θεμελιωδών αξιών της ΕΕ.

Το 52% των Ευρωπαίων και 59% των Ελλήνων, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρούν την κλιματική αλλαγή το πιο επείγον περιβαλλοντικό ζήτημα.

Παράλληλα, οι Έλληνες πολίτες ζητούν από το Ευρωκοινοβούλιο να δώσει προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και την «πλήρη απασχόληση σε όλες τις χώρες της ΕΕ» (46%).

Η φθινοπωρινή αυτή έρευνα ρωτά πάντα τους πολίτες ποιο πολιτικό ζήτημα πρέπει να θέσει το ΕΚ ως θέμα προτεραιότητας.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές αξίες, η πλειοψηφία των πολιτών επιλέγει την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως (48%), την ελευθερία του λόγου (38%), την ισότητα των φύλων (38%) και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ (33%).

Οι Έλληνες, με μεγαλύτερη πλειοψηφία (61%), θέτουν σε προτεραιότητα την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ως δεύτερη αξία βάζουν με 58% την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και τρίτη με 41% την ελευθερία του λόγου.

Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά η κλιματική αλλαγή βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων των πολιτών, αφού το 32% θέλει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να θέσει την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής ως την ύψιστη προτεραιότητά του.

Οι Έλληνες πολίτες ζητούν από το Ευρωκοινοβούλιο να δώσει προτεραιότητα στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και «τις έντονες προσπάθειες για πλήρη απασχόληση σε όλες τις χώρες της ΕΕ» (46%).

Ακόμη ζητούν προτεραιότητα στην αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και της φτώχειας (38%), τον καθορισμό των κατάλληλων συνθηκών οικονομικής ανάπτυξης και επενδύσεων (27%), τις επενδύσεις σε υψηλής ποιότητας παιδεία για τα παιδιά και τις μελλοντικές γενιές (25%) και την προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ (24%).

Tags:
Ανεργία, κλίμα, Ευρώπη, Ελλάδα, Έλληνες, ευρωβαρόμετρο, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK