07:20 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι γιατροί σε νοσοκομεία στην Αττική πραγματοποιούν σήμερα στάση εργασίας από τις 9:00 μέχρι τις 15:00 διαμαρτυρόμενοι για ημερίδα για τις ΣΔΙΤ στην Υγεία.

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη, οι γιατροί νοσοκομείων στην Αττική, από τις 9:00 μέχρι τις 15:00, ενώ έχουν καλέσει και σε κινητοποίηση στις 10:00 στην Αίγλη Ζαππείου διαμαρτυρόμενοι για ημερίδα σχετικά με τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στην Υγεία. Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ.

Σημειώνεται ότι την ημερίδα που προκάλεσε αντιδράσεις διοργανώνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

«Η ηγεσία του ΠΙΣ πρωτοστατεί στην προώθηση των κυβερνητικών σχεδιασμών για την πλήρη υποταγή της δημόσιας υγείας στην άγρια κερδοσκοπία με όχημα τις ΣΔΙΤ», ανέφερε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Από την πλευρά της ΠΟΕΔΗΝ σημειώνει ότι «δεν θα επιτρέψουμε την εμπορευματοποίηση της Υγείας που οραματίζονται κάποιοι φορείς της Υγείας (π.χ. ΠΙΣ) που θέλουν να παίζουν τον ρόλο του "λαγού" στις εκάστοτε κυβερνήσεις».

Η ομοσπονδία χαρακτηρίζει «αιτία πολέμου» τη δυνατότητα εργασίας ιδιωτών γιατρών στα νοσοκομεία, την εγκατάσταση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από ιδιωτικές εταιρίες στα νοσοκομεία, καθώς και τη μετατροπή της νομικής μορφής των νοσοκομείων από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου σε ΝΠΙΔ ή Ανώνυμες Εταιρείες.

Κερδισμένοι από τη ΣΔΙΤ θα είναι «μία μερίδα επιχειρηματιών εντός και εκτός των νοσοκομείων και το 25% των μεγαλο-επιχειρηματιών διευθυντών και πανεπιστημιακών καθηγητάδων», επισημαίνει η ΟΕΝΓΕ προσθέτοντας ότι χαμένοι θα είναι «οι ασθενείς που θα αναγκάζονται να δίνουν νόμιμα ή νομιμοποιημένα φακελάκια άλλοτε στις κερδοσκοπικές άλλοτε στις μη κερδοσκοπικές (δημόσια νοσοκομεία-ΝΠΙΔ) επιχειρήσεις υγείας, να ακριβοπληρώνουν αν και εφόσον έχουν, για υπηρεσίες που δικαιούνται και που θα μπορούσαν να απολαμβάνουν δωρεάν και οι εργαζόμενοι στο δημόσιο σύστημα υγείας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κινητοποιήσεις γιατρών και εργαζομένων στα νοσοκομεία για τις ΣΔΙΤ

Το δημόσιο ζητάει 850.000 ευρώ από γιατρό για λάθος που έκανε πριν από 17 χρόνια

Tags:
νοσοκομεία, νοσοκομείο, γιατροί, στάση εργασίας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK