13:21 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε αναφέρει ότι με την απόφασή της η Ιερά Σύνοδος έβαλε απέναντι τη Ρωσία για να κάνει «τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψει στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων».

«Ελεύθερα και αβίαστα» ελήφθη η απόφαση για την αυτοκεφαλία της «Εκκλησίας της Ουκρανίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ιερά Σύνοδος.

Όπως εξηγεί, η παραπάνω αναφορά γίνεται με αφορμή την κριτική «ότι θα είναι τυχόν υπεύθυνη για την οποιανδήποτε γεωπολιτική μεταβολή και για τα όποια προβλήματα μπορούν να ανακύψουν στην περιοχή».
Απαντώντας και στην κριτική που άσκησε νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος για την απόφασή της να αναγνωρίσει τη σχισματική ουκρανική εκκλησία σχολιάζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση «βασίζεται απολύτως στην Κανονική και Εκκλησιαστική Παράδοση και δεν έχει οιανδήποτε σχέση με “εθνικισμούς” και άλλες “άνωθεν” παρεμβάσεις, όπως άκριτα και εντελώς αβίαστα διαδίδεται από κάποιους».

Συνεχίζει υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία σέβεται πλήρως και ουσιαστικά την ελευθερία και την ευθύνη του κάθε ανθρώπου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το θρησκευτικό «πιστεύω» των πιστών «όλων των Ομοδόξων Χριστιανικών Εκκλησιών».

Χαρακτηρίζει τέλος άκαιρη, άκριτη και εκ του πονηρού οποιαδήποτε άλλη αντίθετη άποψη, διατύπωση και αναφορά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Νωρίτερα, ο πρώην υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος είχε εξαπολύσει επίθεση κατά της Ιεράς Συνόδου και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου για την αναγνώριση της σχισματικής εκκλησίας της Ουκρανίας προειδοποιώντας ότι φέρουν ακέραια την ευθύνη εάν συμβεί ο,τιδήποτε τους επόμενους μήνες.

Μάλιστα ανέφερε ότι με την απόφαση αυτή «έβαλαν τη Ρωσία απέναντί μας για να κάνουν τους αρεστούς στο Φανάρι και να υποκύψουν στις πιέσεις κάποιων αμερικανικών κύκλων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Έκκληση από τη Ρωσική Εκκλησία: «Μην αναγνωρίσει άλλος την ουκρανική "νέα Εκκλησία" μετά την Ελλάδα»

Αναγνώρισε και επίσημα τη «νέα εκκλησία» της Ουκρανίας ο Ιερώνυμος

Θεολόγος στο Sputnik: Προδοσία η πράξη του Ιερώνυμου να αναγνωρίσει τη σχισματική εκκλησία

Tags:
Εκκλησία της Ελλάδος, ουκρανική εκκλησία, ορθόδοξη εκκλησία, ουκρανικό, σχισματική εκκλησία, αυτοκεφαλία, Διαρκής Ιερά Σύνοδος, Ιερά Σύνοδος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK