00:49 07 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο φορές διακόπηκε η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τον ΟΑΣΘ. Ένταση και καταγγελίες για αστυνομικούς ελέγχους σε πολίτες.

Επεισοδιακή έμελλε να είναι η ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την κατάσταση του ΟΑΣΘ και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλονικείς λόγω των ελάχιστων λεωφορείων που κυκλοφορούν.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «Η πόλη ανάποδα», Αντώνης Γαζάκης - κι ενώ η συνεδρίαση βρισκόταν σε εξέλιξη - κατάγγειλε ότι έξω από το δημαρχείο βρίσκονταν αστυνομικοί οι οποίοι ζητούσαν ταυτότητα από πολίτες που ήθελαν να μπουν και να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση. Ο κ. Γαζάκης ζήτησε να σταματήσει ο έλεγχος της αστυνομίας καθώς όπως είπε, η συνεδρίαση είναι ανοικτή.

Εντός της αίθουσας βρίσκονταν δεκάδες Θεσσαλονικείς που ήρθαν να παρακολουθήσουν την συνεδρίαση και κυρίως τις τοποθετήσεις του γενικού γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών, της διοίκησης του ΟΑΣΘ και των δημοτικών παρατάξεων.

Στην είσοδο του δημαρχείου βρισκόταν μια μικρή μονάδα των ΜΑΤ ενώ κάποιοι ένστολοι είχαν ανεβεί στον πρώτο όροφο, έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά από παρέμβαση και της επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνας Νοτοπούλου, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσος Τσαβλής, βγήκε από την αίθουσα προκειμένου να δει τι συμβαίνει.

Εκεί τον περίμεναν πολίτες, οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, καταγγέλλοντας ότι δέχτηκαν αστυνομικό έλεγχο ταυτοτήτων, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι ζήτησαν να τους ελέγξουν τις τσάντες τους.

Υπήρξε μια ολιγόλεπτη διακοπή της συνεδρίασης και ένταση έξω από την αίθουσα, ωστόσο τα πνεύματα ηρέμησαν και η συνεδρίαση συνεχίστηκε, για να διακοπεί ξανά από μικρομετόχους του προηγούμενου ΟΑΣΘ (σ.σ. Πριν κρατικοποιηθεί), οι οποίοι διαμαρτύρονται καθώς με την κρατικοποίηση του οργανισμού έχασαν τις μετοχές τους.

Σταθόπουλος: 120 λεωφορεία με το νέο έτος

Δύο ημερομηνίες σταθμούς ανέφερε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, προκειμένου να βελτιωθεί το συγκοινωνιακό έργο του ΟΑΣΘ.

Συγκεκριμένα, είπε ότι σήμερα κυκλοφορούν καθημερινά στην πόλη 320 λεωφορεία τα οποία, όπως είπε, είναι λίγα για να εξυπηρετηθεί η πόλη, ενώ πρόσθεσε ότι για να είναι σε καλό βαθμό η αστική συγκοινωνία χρειάζονται καθημερινά 500 - 550 λεωφορεία.

Ανέφερε ότι ο πρώτος σταθμός για τη βελτίωση είναι η σύμβαση με το ΚΤΕΛ που θα φέρει τον Ιανουάριο - Φεβρουάριο 2020 120 λεωφορεία. Ως δεύτερο σταθμό είπε ότι το φθινόπωρο του 2020 μετά από διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί για να ενοικιαστούν άλλα 140 λεωφορεία.

Σκόρδας: Εισιτηριοδιαφυγή και λίγα λεωφορεία έφεραν κατάρρευση εσόδων

Την άποψη ότι τα λίγα λεωφορεία που κυκλοφορούν και η εισιτηροδιαφυγή έφεραν μείωση εσόδων για τον ΟΑΣΘ εξέφρασε ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, Γιώργος Σκόρδας, προσθέτοντας ότι έχει αρχίσει και πάλι ο συστηματικός έλεγχος, διευκρινίζοντας ότι η επιβολή προστίμων δεν είναι αυτοσκοπός αλλά αποτελεί και μια διαπαιδαγώγηση των πολιτών ότι ο ΟΑΣΘ πρέπει να έχει έσοδα.

Μάλιστα ανέφερε ότι σύμφωνα με έρευνα που έχει η διοίκηση, «7 στους 10 πολίτες θέλουν περισσότερους ελέγχους και επιβολή νομιμότητας».

Ζέρβας: Ντροπή η Θεσσαλονίκη να μην έχει μέσο μεταφοράς

Ως ντροπή χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στις αστικές συγκοινωνίες της πόλης, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας ότι «δεν είμαστε εδώ για να πολιτικοποιήσουμε το πρόβλημα, είμαστε εδώ για να ενώσουμε».

«Η Θεσσαλονίκη λυπάμαι που το λέω δεν έχει δημόσιο μέσο μαζικής μεταφοράς. Το πρόβλημα είναι διαχρονικό και εντάθηκε τα προηγούμενα χρόνια. Η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε καυτή πατάτα» τόνισε ο κ. Ζέρβας.

Και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε εδώ ούτε για να κάνουμε ΕΔΕ ούτε για κάνουμε δικαστήριο. Να συμφωνήσουμε στις λύσεις. Ντροπή η Θεσσαλονίκη να μην έχει ένα μέσο μαζικής μεταφοράς. Η Αθήνα έχει έξι».

Tags:
αστυνομικές αρχές, αστυνομικό τμήμα, αστυνομικό, αστυνομία, ΟΑΣΘ, Κωνσταντίνος Ζέρβας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK