13:25 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το Εφετείο που εκδικάζει την υπόθεση Siemens, είπε «όχι» στην κατ' οίκον κάθειρξης της Μάρθας Καραβέλα που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 13 ετών.

Στη φυλακή θα εκτίσει την ποινή κάθειρξης των 13 ετών η Μάρθα Καραβέλα, σύζυγος του πρώην στελέχους της Siemens, Χρήστου Καραβέλα, ο οποίος έχει διαφύγει και μετά την καταδίκη του, θεωρείται πλέον φυγόποινος.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έδωσε σήμερα, Πέμπτη, αρνητική απάντηση στην Μάρθα Καραβέλα που ζήτησε να εκτίσει κατ' οίκον την ποινή κάθειρξης επικαλούμενη την ηλικία της.

Το δικαστήριο ενώπιον του οποίου εκδικάζεται η υπόθεση Siemens έκρινε πως δεν πρέπει να εφαρμοστεί η σχετική πρόβλεψη του νέου Ποινικού Κώδικα για κατ' οίκον έκτιση σε καταδικασθέντες που είναι πάνω από 70 ετών.

Το εφετείο αποδέχτηκε την πρόταση της εισαγγελέως η οποία θεώρησε την Μάρθα Καραβέλα ως ύποπτη διάπραξης νέων αδικημάτων, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ.

Η κ. Καραβέλα έχει ήδη μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές Θήβας, μετά την ποινή που της επιβλήθηκε.

Η υπεράσπιση της κατηγορούμενης χαρακτηρίζει τη σημερινή απόφαση του Εφετείου ως ιδιαίτερα σκληρή και χωρίς επαρκή αιτιολογία, με δεδομένο κιόλας ότι η κ. Καραβέλα είναι ελεύθερη εδώ και 11 χρόνια, όπως τόνισαν οι συνήγοροί της.

Μετά και τη σημερινή απόφαση, 3 είναι κρατούμενοι από τους συνολικά 22 καταδικασθέντες για την υπόθεση Siemens. Πρόκειται για την Μάρθα Καραβέλα και τα πρώην στελέχη της Siemens, Πρόδρομο Μαυρίδη και Γιώργο Σκαρπέλη.

Η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου για την υπόθεση Siemens είναι προγραμματισμένη για τις 19 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, αναμένεται να είναι και η τελευταία.

Το Εφετείο αναμένεται να αποφασίσει για την απόδοση των κατασχεθέντων και υπό δέσμευση περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Siemens: Φυλάκιση 15 ετών για Χριστοφοράκο και Καραβέλα

Υπόθεση Siemens: Η πρόταση της εισαγγελέως για τις ποινές

Δίκη Siemens: Να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά σε 20 καταδικασθέντες προτείνει η εισαγγελία

Tags:
εφετείο, Siemens, Δικαιοσύνη, φυλάκιση, ποινή φυλάκισης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK