20:00 14 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Όχι» είπαν οι εφέτες στην ανάθεση της υπόθεσης Novartis σε εφέτη Ειδικό Ανακριτή, κρίνοντας ότι πρέπει να παραμείνει στην Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Με μεγάλη πλειοψηφία, η Ολομέλεια Εφετών αρνήθηκε να αναλάβει κάποιος Εφέτης Ειδικός Ανακριτής την υπόθεση της Novartis, σημειώνοντας η διερεύνηση των πρακτικών από την Εισαγγελία και τις Ανακρίτριες Διαφθοράς «έχει καλώς»

Πρόκειται για το αίτημα του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, το οποίο απορρίφθηκε με πλειοψηφία 69 εφετών, έναντι 40 που τάχθηκαν με τον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της πλειοψηφίας, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η έρευνα διενεργείται ήδη 3 χρόνια και έχει προχωρήσει καθώς πέντε δικογραφίες βρίσκονται στην ανάκριση με τις ανακρίτριες Διαφθοράς να έχουν επεξεργαστεί μεγάλο όγκο της δικογραφίας.

Οι δύο ανακρίτριες κρίθηκαν από τους εφέτες ικανότατες στο έργο τους, ενώ σε απολογισμό για το μέχρι στιγμής έργο της Εισαγγελίας Διαφθοράς και της Ελένης Τουλουπάκη, τονίστηκε ότι ήδη επτά υποθέσεις έχουν τεθεί στο αρχείο, τέσσερις παραμένουν προς διερεύνηση και έχει ασκηθεί πολιτική δίωξη σε ένα πολιτικό πρόσωπο.

Οι εφέτες που υποστήριξαν το αίτημα του κ. Πλιώτη, ανέφεραν ότι λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, θα έπρεπε να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή, καθώς είναι πολύπλοκη, με διεθνείς προεκτάσεις και αντίκτυπο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έγγραφο από τον Αγγελή για τη Novartis: Το FBI ενημέρωσε το 2017 ότι δεν υπήρχε εμπλοκή πολιτικών

Επιμένει ο Φρουζής: Σκευωρία η υπόθεση Novartis - Πιθανώς εμπλέκεται και η Τουλουπάκη

Tags:
Εισαγγελία Διαφθοράς, Ανακριτής Διαφθοράς, ανακριτής, εφετείο, Ελένη Τουλουπάκη, υπόθεση, Novartis
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK