11:49 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές κατόρθρωσε να εξαρθρώσει διεθνές κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που δραστηριοποιούνταν σε Ελλάδα και Ιταλία.

Στην εξάρθρωση ενός διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών που δρούσε σε Ελλάδα και Ιταλία με την μορφή υποομάδων προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με τις ιταλικές αρχές.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που ολοκληρώθηκε σήμερα, συνελήφθησαν συνολικά 11 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και συγκεκριμένα έξι στην Ελλάδα και πέντε στην Ιταλία.

Ως προς τη δράση των υποομάδων του κυκλώματος, η υποομάδα της Ελλάδας αναλάμβανε τη σύναψη συμφωνιών προώθησης με μετανάστες, έναντι αντιτίμου από 5.500 έως και 6.000 ευρώ το άτομο, τα οποία διακινούνταν μέσω του συστήματος «HAWALLA».

Ηγετικό στέλεχος του κυκλώματος φέρεται να είναι ένας Σύρος, που συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία και στο σπίτι του εντοπίστηκαν εννέα αλλοδαποί, εκ των οποίων τέσσερις ανήλικοι, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και προορίζονταν για προώθηση στο εξωτερικό.

Από την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία που προέκυψαν μέχρι στιγμής προκύπτει ότι το κύκλωμα, που δραστηριοποιούνταν από τον περασμένο Φεβρουάριο, είχε αποκομίσει κέρδη περίπου 800.000 ευρώ.

Οι διακινητές στην Ελλάδα μετέφεραν τους μετανάστες με αυτοκίνητο σε παράκτιες περιοχές της Ηγουμενίτσας, ή στην Κέρκυρα και από εκεί τους παραλάμβαναν τα μέλη της ιταλικής ομάδας, με πλωτά σκάφη και τους μετέφεραν στην Ιταλία.

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία
© Φωτογραφία : Ελληνική Αστυνομία
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία

Μέχρι στιγμής έχουν διελευκανθεί επτά υποθέσεις διευκόλυνσης παράνομης εξόδου με πλωτά μέσα και πέντε περιπτώσεις μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που αφορούν την μεταφορά 130 μεταναστών, καθώς και 16 υποθέσεις προμήθειας, κατοχής, απόκρυψης, πλαστογραφίας και διακίνησης ταξιδιωτικών εγγράφων τρίτων προσώπων, που αφορούν συνολικά 150 έγγραφα διαφόρων χωρών, όπως Ιταλίας, Γαλλίας, Σουηδίας, Βουλγαρίας και Ελλάδας.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε έξι σπίτια στην Ελλάδα με τη συνδρομή της Ο.Π.Κ.Ε. (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πολλά έγγραφα πλαστά, φωτογραφίες, δύο αυτοκίνητα και ένα σκάφος.

Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία
© Φωτογραφία : Ελληνική Αστυνομία
Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης μεταναστών σε Ελλάδα και Ιταλία

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, διευκόλυνση εξόδου υπηκόων τρίτων χωρών χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις από κερδοσκοπία, πλαστογραφία εγγράφων μετά χρήσεως, παράνομη κατοχή και χρήση ταξιδιωτικών εγγράφων, τρίτων προσώπων και οδηγούνται στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Ποινές από 96 έως και 208 χρόνια σε μέλη συμμορίας διακίνησης μεταναστών

Βίντεο: Η έφοδος του Λιμενικού στο σπίτι - φυλακή του κυκλώματος διακίνησης μεταναστών

Tags:
κύκλωμα, μετανάστες, διακίνηση μεταναστών, Ελληνική Αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK