07:24 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση εκκένωσης τριών καταλήψεων από την αστυνομία, με ένταση και προσαγωγές. Οι αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες και απάντησαν με χειροβομβίδες κρότους λάμψεις και δακρυγόνα.

Οκτώ άτομα έχουν προσαχθεί από την αστυνομία μετά την ολοκλήρωση της τριπλής επιχείρησης εκκένωσης στο Κουκάκι. Η αστυνομία επιχείρησε στα κτίρια της οδού Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλη 3, και σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προσήγαγε συνολικά δύο άτομα από το πρώτο, τέσσερα (3 γυναίκες και έναν άνδρα) από το δεύτερο και δυο (έναν άνδρα, μια γυναίκα) από το τρίτο.

Στην περίπτωση της Ματρόζου, οι προσαγωγές αφορούν έναν πατέρα κι ένα γιο, οι οποίοι σύμφωνα με τους αστυνομικούς «αντέδρασαν κατά την επιχείρηση». Οι άνδρες της ΕΛΑΣ επιχείρησαν να μπουν στο κτίριο, δεν τους άνοιξε κανείς και τελικά παρουσία εισαγγελέα, συνελήφθησαν πατέρας και γιος. Επεισοδιακή ήταν πάντως η σύλληψή τους, καθώς υπήρξαν αντιδράσεις από τη μητέρα, όταν είδε τον σύζυγό της και τον γιο της με χειροπέδες.

Ένα από τα κτίρια στο Κουκάκι που έγινε επιχείρηση εκκένωσης
© Φωτογραφία : Nikos Libertas/Sooc
Ένα από τα κτίρια στο Κουκάκι που έγινε επιχείρηση εκκένωσης

Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να προχωρήσουν και σε έρευνα μέσα στο σπίτι τους, σε περίπτωση που κρύβουν καταληψίες, αλλά τελικά δεν βρέθηκε τίποτα.

Επεισόδια κατά τη διάρκεια της τριπλής επιχείρησης εκκένωσης

Επίθεση με πυροσβεστήρες και πέτρες δέχθηκαν οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια της τριπλής επιχείρησης εκκένωσης στο Κουκάκι, στην προσπάθειά τους να μπουν στα κτίρια των οδών Ματρόζου και Παναιτωλίου.

Απάντησαν με χειροβομβίδες κρότους λάμψεις και δακρυγόνα και στη συνέχεια έπσασαν τις πόρτες, εισέβαλλαν στα κτίρια και προχώρησαν σε προσαγωγές.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, η αστυνομία προχώρησε σε επιχείρηση για την εκκένωση κατάληψης στο Μαρούσι. Στο εσωτερικό της έπαυλης Κούβελου, στη συμβολή των οδών Διονύσου και Σόλωνος, η αστυνομία εντόπισε κοντάρια, πυροσβεστήρες και κράνη.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μέσα στον Νοέμβριο είχε στείλει τελεσίγραφο 15 ημερών να εκκενωθούν όλες οι καταλήψεις.

Tags:
Κουκάκι, προσαγωγές, προσαγωγή, ένταση, αστυνομική επιχείρηση, εκκένωση, αστυνομία, καταλήψεις, κατάληψη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK