23:37 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απαλλαγή των 17 άλλων κατηγορουμένων από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Μετατροπή του κατηγορητηρίου για τις υποθέσεις των επιθέσεων σε βάρος των Αιγυπτίων ψαράδων, αλλά και σε στελέχη του ΠΑΜΕ, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μικρότερες ή και καθόλου ποινές για τους κατηγορουμένους, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Αναφορικά με την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες το 2012 στο Πέραμα, η εισαγγελέας ζήτησε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ να μετατραπεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού η κατηγορία για τους πέντε κατηγορούμενους στην υπόθεση.

Από την επίθεση στους τέσσερις ψαράδες, είχε τραυματιστεί σοβαρά ένα άτομο, με την εισαγγελέα να υποστηρίζει ότι οι δράστες δεν ήθελαν να σκοτώσουν, γιατί «αν είχαν ανθρωποκτόνο σκοπό θα τον είχαν υλοποιήσει».

Σε ό,τι αφορά την επίθεση σε βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ το 2013 στο Πέραμα, η εισαγγελέας ζήτησε και σε αυτή την περίπτωση τη μετατροπή της κατηγορίας για τους τέσσερις κατηγορουμένους από απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη, δηλαδή σε πλημμέλημα.

Η ίδια επεσήμανε ότι «αν θέλει κανείς να διαπράξει ανθρωποκτονία, το καταφέρνει μέσα σε δευτερόλεπτα» και επεσήμανε ότι για την απλή σωματική βλάβη θα πρέπει να παύσει υφ' όρων η ποινική δίωξη, καθώς το αδίκημα τιμωρείται με ποινή έως δύο έτη. Βάσει της εισαγγελικής πρότασης, όσοι κριθούν ένοχοι, μπορούν να αντιμετωπίσουν ποινή έως πέντε χρόνια.

Αναφορικά με την κατηγορία της διακεκριμένης οπλοκατοχής που βαρύνει μερίδα των κατηγορουμένων, η εισαγγελέας ζήτησε κατά περίπτωση τη μετατροπή του αδικήματος σε πλημμεληματική παράνομη κατοχή από κακούργημα.

Σχετικά με τον Νίκο Μιχαλολιάκο πρότεινε μετατροπή του αδικήματος της διακεκριμένης οπλοκατοχής σε παράνομη κατοχή όπλων και πυρομαχικών, ενώ αναφορικά με τον Ηλία Κασιδιάρη ζήτησε την πλήρη απαλλαγή του, εκτιμώντας ότι δεν προέκυψε από κανένα στοιχείο παραδοχή της κατηγορίας πως τα όπλα είχαν σκοπό τον εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης.

Τι πρότεινε η εισαγγελέας για τη δολοφονία Φύσσα

Νωρίτερα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και την απαλλαγή των 17 άλλων κατηγορουμένων από την κατηγορία της συνέργειας στην ανθρωποκτονία.

Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, σημειώνοντας στην αγόρευσή της ότι δεν υπήρξε «καμία εντολή, κανέναν σχεδιασμός».

Η Μάγδα Φύσσα, απευθυνόμενη στην εισαγγελέα, τη ρώτησε εάν «τελικά σήμερα ξαναμαχαιρώσατε» τον Παύλο Φύσσα, ενώ μιλώντας έξω από το δικαστήριο είπε ότι «αθωώνουν τους εγκληματίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εισαγγελέας για Χρυσή Αυγή: Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς για τη δολοφονία Φύσσα

Μάγδα Φύσσα σε εισαγγελέα: Τελικά σήμερα ξαναμαχαιρώσατε τον Παύλο;

Tags:
Μάγδα Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μιχαλολιάκος, Πέραμα, ψαράδες, ΠΑΜΕ, εισαγγελέας, δικαστήριο, Δίκη της Χρυσής Αυγής, δίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK