22:51 03 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Εισαγγελέας, Αδαμαντία Οικονόμου, πρότεινε την αθώωση των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής, σημειώνοντας ότι το πολιτικό κόμμα δεν αποτελεί εγκληματική οργάνωση.

Την απαλλαγή όλων των πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής προτείνει η Εισαγγελέας της έδρας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πολιτικού κόμματος.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, η οποία δεν είναι δεσμευτική για το δικαστήριο, δεν προκύπτουν στοιχεία, τα οποία να καταδεικνύουν ότι υπήρξε σχεδιασμός για τη δράση της «εγκληματικής οργάνωσης».

Παράλληλα, δεν προκύπτουν στοιχεία, τα οποία να μαρτυρούν ότι υπήρξε εντολή από την ηγεσία του κόμματος και ειδικότερα από τον Νικόλαο Μιχαλολιάκο, για την τέλεση κακουργηματικών πράξεων.

«Ένοχος μόνο ο Ρουπακιάς για τον Φύσσα»

Λίγο νωρίτερα, η Εισαγγελέας είχε προτείνει την απαλλαγή 17 κατηγορούμενων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ζητώντας την ενοχή μόνο του Γιώργου Ρουπακιά.

«Δεν υπήρξε καμία εντολή, κανέναν σχεδιασμός» φέρεται να υποστήριξε, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, προτού προσθέσει:

«Από κανένα στοιχείο δεν αποδείχθηκε ότι η ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα ήταν προσχεδιασμένη από την ηγεσία και δόθηκε εντολή για αυτή. Από τις τηλεφωνικές συνομιλίες από τον Ιωάννη Λαγό προς άλλους κατηγορούμενους δεν προκύπτει κάτι».

Μάγδα Φύσσα: Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε;

Όπως είναι φυσικό, η πρόταση της Εισαγγελέως προκάλεσε την αντίδραση της Μάγδας Φύσσα, η οποία κατήγγειλε ότι «αθωώνουν τους εγκληματίες».

«Δεν είδαν τίποτα όλο αυτό το διάστημα; Αθωώνουν τους εγκληματίες. Ποσό να αντέξουμε», διερωτήθηκε η μητέρα του αδικοχαμένου μουσικού.

Πλημμέλημα η επίθεση σε ψαράδες και ΠΑΜΕ

Όσον αφορά την επίθεση εις βάρος στελεχών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, η Εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας για τους τέσσερις εμπλεκόμενους από «απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση» σε «επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη» (σ.σ. πλημμέλημα).

Κατά την Εισαγγελέα, δεν υπήρξε ο απαιτούμενος ανθρωποκτόνος δόλος για τους κατηγορούμενους της επίθεσης, καθώς «αν τον είχαν, θα είχαν πετύχει το σκοπό τους και δεν θα τους σταματούσαν τα άτομα που φώναζαν "αστυνομία" ή το ότι δεν είχαν αρκετό χρόνο». 

Παράλληλα, όσον αφορά την επίθεση σε Αιγύπτιους ψαράδες το 2012, η Εισαγγελέας αξίωσε τη μετατροπή της κατηγορίας για τους πέντε εμπλεκόμενους από «απόπειρα ανθρωποκτονίας» σε «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού».

Tags:
εισαγγελική έρευνα, εισαγγελέας, δικαστική απόφαση, δικαστική έρευνα, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικαιοσύνη, Νίκος Μιχαλολιάκος, Γιώργος Ρουπακιάς, Παύλος Φύσσας, Μάγδα Φύσσα, Δίκη της Χρυσής Αυγής, Χρυσή Αυγή
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK