18:19 02 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Πετροπόλεμος και χημικά σημειώθηκαν στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Σάμο μεταξύ ομάδα μεταναστών από αφρικανικές χώρες και των ΜΑΤ.

Για σοβαρό θέμα ασφάλειας κάνει λόγο ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, μετά και τα επεισόδια στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων.

Σε δηλώσεις του στον realfm 97,8, με αφορμή τη φωτιά που ξέσπασε σε έκταση κοντά στο ΚΥΤ τόνισε ότι «αποκλείεται να ξεκίνησε από μόνη της η πυρκαγιά διότι είναι βρεγμένα τα πάντα. Μετράμε ώρες, ευχόμαστε όλα να είναι ήρεμα και έως ότου εκτελεστούν τα αυτονόητα, να φύγει ο πληθυσμός από το νησί και να αστυνομευτεί το 24ωρο των κατοίκων καλύτερα για να έχουμε ασφάλεια πλέον. Υπάρχει σοβαρό θέμα ασφάλειας».

Σχετικά με το επεισόδιο της Τρίτης με ομάδα μεταναστών στο Βαθύ ο κ. Στάντζος παραδέχτηκε ότι η εικόνα δεν ήταν καλή.

«Ήταν η κατάληξη του βίντεο γιατί προηγήθηκαν άσχημες σκηνές, οι οποίες δεν προκλήθηκαν από εμάς. Ήταν συντεταγμένη μία ομάδα η οποία δύο φορές κατέλαβε την κεντρική πλατεία, έφυγαν τα παιδιά φοβισμένα. Έσπασαν πέντε αυτοκίνητα... Το βίντεο δείχνει την ήρεμη σχετικά κατάληξη, πριν υπήρχαν διάφορα και περισσότερο με μέλη ΜΚΟ αμφιβόλου προέλευσης, οι οποίες έκαναν διάφορα, απευθείας προκλήσεις έως και χλευασμούς στο πρόσωπό μου. Φυσικά ήταν ατυχέστατη η έκφραση, δεν τιμά ούτε το πρόσωπό μου. Μια μεγάλη συγγνώμη από τους κατοίκους του νησιού μου και από τον εαυτό μου. Αλλά η αγανάκτηση είναι μεγάλη» σημειώνει.

Εκτίμησε ότι δεν είναι αρκετή η καλύτερη αστυνόμευση καθώς το πλήθος είναι μεγάλο, ενώ το νοσοκομείο δεν έχει ενισχυθεί και δεν υπάρχει αποσυμφόρηση.

Tags:
επεισόδια, μετανάστες, μεταναστευτικό, Σάμος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK