19:50 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς» ανέφερε ο Κώστας Καραμανλής κάνοντας γνωστό ότι η επέκταση του μετρό θα φτάσει στον Πειραιά το 2022.

Στις αρχές του 2022 αντί του 2021 που ήταν το χρονοδιάγραμμα θα φτάσει στον Πειραιά η επέκταση της γραμμής 3 του μετρό, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής που επισκέφθηκε το εργοτάξιο του σταθμού μετρό Πειραιά.

Ο σταθμός βρίσκεται μεταξύ των οδών Κόνωνος, Ακτή Καλλιμασιώτη και Λουδοβίκου 8-10 στην Πλατεία Οδησσού, στο λιμάνι του Πειραιά, παραπλεύρως του σταθμού ΗΣΑΠ.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός, ενώ το χρονοδιάγραμμα ήταν για το 2021, αυτό δεν είναι δυνατόν να συμβεί εκτιμώντας ότι η συνολική λειτουργία της επέκτασης της Γραμμής 3 μέχρι το Δημοτικό Θέατρο στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2022.

«Εμείς δεν λέμε ψέματα, οφείλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οι σταθμοί του Πειραιά δεν θα είναι έτοιμοι ούτε το 2020, ούτε το 2021 και θα καταβάλουμε τεράστια προσπάθεια το έργο να παραδοθεί μέσα στο 2022» ανέφερε.

Προανήγγειλε την ολοκλήρωση των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός και Νίκαια, που είναι οι τρεις πρώτοι σταθμοί της επέκτασης, το καλοκαίρι του 2020.

Ωστόσο, το παράδοξο φαινόμενο που υπάρχει σύμφωνα με τον υπουργό είναι η απουσία πρόβλεψης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, λόγω ασυμβατότητας.

«Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να έχουμε έτοιμους σταθμούς και να μην μπορούμε να τους λειτουργήσουμε. Γίνεται ένας τεράστιος αγώνας δρόμου από τον ΟΑΣΑ, έτσι ώστε να υπάρξει η λεγόμενη συμβατότητα του συστήματος», σχολίασε, προσθέτοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρχει πιο ξεκάθαρη εικόνα για την πώς εξελίσσεται η διαδικασία.

Στο μεταξύ, για το καλοκαίρι του 2020 μεταφέρεται πιθανότητα η λειτουργία της επέκτασης του Τραμ προς τον Πειραιά αν και ολοκληρώνονται τα δοκιμαστικά δρομολόγια, καθώς τα έργα στον Φαληρικό Όρμο, που θα ξεκινήσουν το νέο έτος και θα διαρκέσουν από 4 έως 6 μήνες.

Στη συνέχεια, ο κ. Καραμανλής είπε ότι βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με την Περιφερειακή Αρχή της Αττικής για τη λήψη αποφάσεων που ενδεχομένως επιταχύνουν τη λειτουργία του μέσου βελτιώνοντας την καθημερινότητα των Πειραιωτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γραμμή 4 του Μετρό: Οι 15 στάσεις και η διαδρομή που θα ακολουθεί – Χάρτης

Έρχονται έξι νέοι σταθμοί στο μετρό: Πότε και πού θα ανοίξουν

Tags:
Πειραιάς, Κώστας Καραμανλής, Μετρό Αθήνας, Μετρό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK