09:07 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο συνθέτης Γιώργος Ζήκας πέθανε σε ηλικία 70 ετών από ανακοπή στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και ενώ κατευθυνόταν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ.

Πέθανε ξαφνικά το μεσημέρι ο συνθέτης Γιώργος Ζήκας πέθανε από ανακοπή καρδιάς, ενώ περπατούσε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης κατευθυνόμενος στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ. Ήταν 70 ετών.

Την Κυριακή θα παρουσίαζε το νέο του βιβλίο, ενώ όπως έγινε γνωστό η εκδήλωση θα γίνει κανονικά το βράδυ μετά την κηδεία του εν είδη μνημόσυνου. Είχε προηγηθεί, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η έκδοση του βιβλίου του «Αποκλεισμένος στη Σαλονίκη» το 2001 με κείμενα από εκπομπές του στις οποίες μετέφερε ψηφίδες από την μουσική και κοινωνιολογική τοιχογραφία της σύγχρονης ιστορίας της Θεσσαλονίκης.

Αυτοδίδακτος και «εμπειρικός» ο συνθέτης ξεκίνησε να γράφει τραγούδια στα 30 του, με παρότρυνση του Διονύση Σαββόπουλου.

Είχε γεννηθεί στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο του 1949 και είχε συνεργαστεί με δεκάδες καλλιτέχνες όπως ο Γιώργος Νταλάρας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Κώστας Μακεδόνας και η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ενώ τραγουδούσε και ο ίδιος τα τραγούδια του.

Tags:
Θεσσαλονίκη, ανακοπή, συνθέτης, πέθανε
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK