03:54 17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
Αλεξάντερ Βίνικ (70)
0 0 0
Βρείτε μας

Νωρίτερα, ο Τιμοφέι Μουσάτοφ, δικηγόρος του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin», ανέφερε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας υπέγραψε απόφαση για την έκδοση Βίνικ στη Γαλλία.

Έφεση κατά της απόφασης για την έκδοση του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin», στη Γαλλία άσκησε ο δικηγόρος του, Τιμοφέι Μουσάτοφ.

«Υποβάλαμε αίτηση αναίρεσης και αίτημα για αναβολή (σ.σ. της καταδίκης) στο Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο της Ελλάδος» υπογράμμισε ο δικηγόρος.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ είχε σημειώσει πως ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας υπέγραψε απόφαση για την έκδοση του Βίνικ στη Γαλλία.

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε απόφαση για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία. Προς το παρόν, δεν το έχουμε δει το έγγραφο. Οι φύλακες όμως το είδαν. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης των δικηγόρων επιβεβαίωσε ότι υπέγραψε τέτοιο έγγραφο», δήλωσε ο Μουσάτοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό είναι το τελευταίο στάδιο εξέτασης της διαδικασίας έκδοσης. Ο δικηγόρος είχε προαναγγείλει πως θα ασκηθεί έφεση.

Κωνσταντοπούλου: Θανατική ποινή η απόφαση έκδοσης

Στο μεταξύ, μιλώντας στο Sputnik, η δικηγόρος του Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, χαρακτήρισε θανατική ποινή την απόφαση έκδοσης.

«Ενημερωθήκαμε σήμερα ότι εκδόθηκε απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ πρώτα στη Γαλλία, ύστερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και στη συνέχεια στη Ρωσία. Αυτή είναι μια απόφαση θανατικής ποινής, όπως δήλωσε και ο ίδιος. Ως δικηγόρος του, θα ενεργήσω με κάθε νόμιμο τρόπο ώστε να αποτραπεί αυτό το έγκλημα», σημείωσε η ίδια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο Αλεξάντερ Βίνικ είχε συλληφθεί το καλοκαίρι του 2017, μετά από αίτημα των ΗΠΑ, κατηγορούμενος για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» μέσω Bitcoin.

Ο γνωστός και ως «Mr Bitcoin» ξεκίνησε πέρυσι τον Νοέμβριο απεργία πείνας για 88 ημέρες, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο Βίνικ νοσηλεύεται ακόμα.

Προ λίγων ημερών, η γενική γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου βρέθηκε στο νοσοκομείο «Αττικόν» για να διαπιστώσει τις συνθήκες κράτησής του.

Παραμένει προφυλακισμένος χωρίς δίκη και κατ' επέκταση καταδίκη. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, ο μέγιστος χρόνος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 18 μήνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ζωή Κωνσταντοπούλου στο Sputnik: Θανατική ποινή η απόφαση έκδοσης του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία

Απεργία πείνας ξεκινά ξανά ο Βίνικ: «Παραβιάζονται τα δικαιώματά μου να είμαι ζωντανός»

Ρωσική πρεσβεία για έκδοση Βίνικ στη Γαλλία: Λυπούμαστε που αγνοήθηκε το τεκμηριωμένο μας αίτημα

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (70)
Tags:
έφεση, Ρώσος, Γαλλία, έκδοση, Bitcoin, Mr Bitcoin, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK