00:21 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ακολούθησαν καταγγελίες για αστυνομική βία, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να διαβεβαιώνει πάντως ότι η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη παρουσία εισαγγελέα, καθώς και ότι δεν υπήρξε βία.

Συγκλονισμένος από τη φράση του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ ότι «αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος», στην ταράτσα του σπιτιού του κατά την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

 «“Αυτή είναι η Ελλάδα, ένας διαρκής εμφύλιος” φώναζε δεμένος ο Δημήτρης Ινδαρές, στην ταράτσα του σπιτιού του. Η φράση του αυτή πραγματικά με συγκλόνισε» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook ο ηθοποιός, ο οποίος βρισκόταν στη 12η θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με τον κ. Μαρκουλάκη, ωστόσο, το ερώτημα δεν είναι ο Δημήτρης Ινδαρές και τι σόι άνθρωπος είναι, καθώς όπως συμπλήρωσε, πρόκειται για έναν ευγενικό, πράο και υπέροχο άνθρωπο.

«Το ερώτημα δεν είναι αν του συμπαραστεκόμαστε ή όχι (προφανώς ναι, συμπαραστεκόμαστε πάντα σε όσους αναγνωρίζουμε ως δικούς μας και μένουμε συνήθως απαθείς στους άλλους - επίσης εδώ είναι άνευ σημασίας)» συνέχισε και πρόσθεσε πως το ερώτημα δεν είναι ούτε «αν είμαστε υπέρ ή κατά των καταλήψεων, υπέρ ή κατά των εκκενώσεών τους, υπέρ ή κατά της έννομης τάξης, υπέρ ή κατά της κυβέρνησης (οι απόψεις μας, τα αισθήματά μας, η ιδεολογία μας, οι ενστικτώδεις αγκυλώσεις μας, αυτά κι αν είναι εδώ άνευ σημασίας)».

Κατά τον κ. Μαρκουλάκη, το ερώτημα είναι μόνο αν παραβιάστηκαν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, με τον ίδιο να προσθέτει πως το κράτος οφείλει να είναι εγγυητής και προστάτης των θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Ο ίδιος υπογράμμισε όπως εφόσον παραβιάστηκαν, αυτό πρέπει να φανερωθεί θεσμικά και οι παραβάτες να υποστούν τις συνέπειες.

«Η κραυγή του Ινδαρέ στην ταράτσα απαιτεί μιαν απάντηση. Για να πάρουμε την απάντηση, πρέπει να μάθουμε να θέτουμε σωστά την ερώτηση» κατέληξε ο ηθοποιός.

Υπενθυμίζεται ότι την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ακολούθησαν καταγγελίες για αστυνομική βία, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να διαβεβαιώνει πάντως ότι η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη παρουσία εισαγγελέα, καθώς και ότι δεν υπήρξε βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κουκάκι: Αναβολή για τις 15 Μαΐου στις δίκες των συλληφθέντων

Απάντηση Πέτσα σε Τσίπρα: Όσο σιωπάτε, κρατάτε πολιτική ομπρέλα στη βία και την ανομία

Tags:
Νέα Δημοκρατία, ΝΔ, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, ΕΛΑΣ, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Δημήτρης Ινδαρές, Κουκάκι, κατάληψη, εκκένωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK