07:31 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές ανέφερε ότι η μόνη σχέση που είχε αυτός και η οικογένειά του με την κατάληψη στο Κουκάκι, είναι ότι γειτνιάζει το σπίτι τους.

«Ανήκω σε μια κατηγορία πολιτών που δυσκολευόμαστε με τη στράτευση στα πολεμικά μέτωπα και πιστεύουμε στη μετριοπάθεια, τη λογική και τη νομιμότητα», δήλωσε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδαρές, στον απόηχο της αστυνομικής επέμβασης στο Κουκάκι, για την εκκένωση κτιρίου υπό κατάληψη που βρίσκεται δίπλα από το σπίτι του.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open σημείωσε ότι ότι η μόνη σχέση που είχε αυτός και η οικογένειά του με την κατάληψη στο Κουκάκι, είναι ότι γειτνιάζει το σπίτι τους.

Ο σκηνοθέτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο χρόνος που δόθηκε από το δικαστήριο με την αναβολή εξέτασης της υπόθεσης θα δώσει την απαραίτητη απόσταση για να καταλαγιάσουν τα πάθη και να πάρουν τα πράγματα τις πραγματικές τους διαστάσεις. 

«Έχουμε την ατυχία να έχουμε αυτή τη γειτνίαση. Τι άλλο να πω; Η πραγματικότητα θα δείξει τις πραγματικές διαστάσεις και αυτή την τραγωδία, να βγει η οικογένειά μου στα μανταλάκια, άσκοπα», είπε ο Δημήτρης Ινδαρές.

«Εμείς είμαστε οι όμηροι μιας πόλωσης ανάμεσα στους μεν και τους δε, άσκοπα» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως  «γελάσαμε πολύ με μια περιγραφή, με μια δαιμονοποίηση της συζύγου μου και των παιδιών μου», κάνοντας ωστόσο λόγο για εξοργιστικές αναφορές.

Μιλώντας για τα παιδιά του, είπε ότι ο ένας του γιος δουλεύει σε δικηγορικό γραφείο και δεν έχει χρόνο, ενώ ο δεύτερος είναι ένας φοιτητής στην Πάτρα και επέστρεψε προ ολίγων ημερών στην Αθήνα, μετά τον θάνατο του σκύλου της οικογένειας.

Ο ίδιος έκανε λόγο για «πόλεμο που δεν γίνεται πρώτη φορά κάτω από το σπίτι μας» και σημείωσε ότι «ξέρουν πάρα πολύ καλά στην αστυνομία πώς γίνεται το πέρασμα στην ταράτσα».

Συνεχίζοντας, χαρακτήρισε ακατανόητα όσα έγιναν, ενώ τόνισε πως άνθρωποι τον γνωρίζουν ήρθαν να συμπαρασταθούν απέναντι στη «μάταιη δημοσιότητα».

Αναβολή για τις 15 Μαΐου στις δίκες των συλληφθέντων

Νωρίτερα, αναβολή για τις 15 Μαΐου πήραν οι δίκες των εννέα συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων ο Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του, για την υπόθεση της επιχείρησης της αστυνομίας σε τρεις καταλήψεις στο Κουκάκι.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν την αναβολή καθώς δεν έχουν λάβει γνώση ολόκληρης της δικογραφίας, όπως είπαν.

Υπενθυμίζεται ότι την επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. για την εκκένωση καταλήψεων στο Κουκάκι ακολούθησαν καταγγελίες για αστυνομική βία, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να διαβεβαιώνει πάντως ότι η αστυνομική επιχείρηση διεξήχθη παρουσία εισαγγελέα, καθώς και ότι δεν υπήρξε βία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μαρκουλάκης για Κουκάκι: Η κραυγή του Ινδαρέ στην ταράτσα απαιτεί απάντηση

Σύζυγος Ινδαρέ: Πώς ήταν ο σκηνοθέτης και τα δύο παιδιά του στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψη

Tags:
Δημήτρης Ινδαρές, κατάληψη, εκκένωση, αστυνομική επιχείρηση, Ελληνική Αστυνομία, αστυνομία, Κουκάκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK