23:14 05 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Η υπόθεση της ληστείας στις εγκαταστάσεις σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα με τα 4,2 εκατ. ευρώ εξιχνιάστηκε από την αστυνομία, η οποία προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Οι αποκαλύψεις της αστυνομίας.

Σε επίσημες ανακοινώσεις για την εξιχνίαση της υπόθεσης της σκηνοθετημένης ληστείας με λεία 4,2 εκατομμύρια ευρώ στην Καβάλα, προχώρησε σήμερα η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, στο πλαίσιο πολύμηνης έρευνας, κατάφεραν να εξιχνιάσουν την σκηνοθετημένη ληστεία από τις εγκαταστάσεις υποκαταστήματος διεθνούς επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τριών ημεδαπών, ηλικίας 41, 44 και 64 ετών, οι οποίοι συνελήφθησαν στις 19 Δεκεμβρίου, στην Καβάλα, κατά τη διάρκεια άρτιας οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης. 

Το χρονικό της υπόθεσης - Τι δήλωνε ο ο ένας εκ των δραστών

Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, στις 26 Ιανουαρίου του 2019, στο Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, ο 44χρονος δράστης κατήγγειλε τη ληστεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου, από τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος επιχείρησης σεκιολυριτι στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας, στο οποίο ήταν διευθυντής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το προηγούμενο βράδυ, κατά την είσοδό του στην οικία του, τον ακινητοποίησαν με την απειλή πιστολιού δύο άτομα, τα οποία βρίσκονταν ήδη στο εσωτερικό του σπιτιού και φορούσαν λαστιχένιες μάσκες προσώπου.

Στη συνέχεια, όπως είπε, τον περιήγαγαν σε καθεστώς ομηρίας εντός της οικίας του, δένοντας του τα χέρια, ενώ παράλληλα αφαίρεσαν από την κατοχή του τις ηλεκτρονικές συσκευές και το πορτοφόλι του.

Τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε διάφορα σημεία.
© Φωτογραφία : Ελληνική Αστυνομία
Τα χρήματα βρέθηκαν κρυμμένα μέσα σε διάφορα σημεία.

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε τότε ο ίδιος, κατά την παραμονή τους στο σπίτι, οι δράστες προφασίστηκαν ότι έχουν απαγάγει την ανήλικη κόρη του 44χρονου και τον απείλησαν ότι θα την βλάψουν, καταφέρνοντας με αυτόν τον τρόπο να του αποσπάσουν τους κωδικούς εισόδου για τις εγκαταστάσεις του υποκαταστήματος της επιχείρησης παροχής υπηρεσιών ασφάλειας.

Έπειτα, όπως ισχυρίστηκε ο 44χρονος, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Ιανουαρίου, τόν εξανάγκασαν να τους μεταφέρει με το όχημα του στις παραπάνω εγκαταστάσεις, να παρακάμψει όλα τα συστήματα ασφαλείας και να εισέλθουν στο χώρο του χρηματοκιβωτίου, όπου φυλασσόταν το ιδιαίτερα μεγάλο χρηματικό ποσό.

Τέλος, οι δύο δράστες αφού διέρρηξαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 4,2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το παραπάνω όχημα, αφήνοντας τον 44χρονο δεμένο σε καρέκλα στο γραφείου του.

Τα χρήματα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε φρεάτια, κούτες, ηχείο, αλλά και θαμμένα στο έδαφος.
© Φωτογραφία : Ελληνική Αστυνομία
Τα χρήματα βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε φρεάτια, κούτες, ηχείο, αλλά και θαμμένα στο έδαφος.

Πώς έφτασε η αστυνομία στην εξιχνίαση της υπόθεσης

Μετά την καταγγελία του περιστατικού, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ενδελεχή έρευνα, κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλεξαν και αξιολόγησαν όλα τα στοιχεία που προέκυπταν.

Μέρος των χρημάτων βρέθηκε θαμμένο στο έδαφος.
© Φωτογραφία : Ελληνική Αστυνομία
Μέρος των χρημάτων βρέθηκε θαμμένο στο έδαφος.

Από την ολοκλήρωση της έρευνας διακριβώθηκε ότι ο 44χρονος διευθυντής, εκμεταλλευόμενος τις γνώσεις του σχετικά με τις διαδικασίες και τα μέτρα ασφάλειας του υποκαταστήματος, καθώς και τη δυνατότητα πρόσβασής του στους χώρους, ενεργώντας από κοινού με τους άλλους δύο δράστες, σχεδίασαν και υλοποίησαν την συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε την 19 και 20 Δεκεμβρίου στην Καβάλα, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες, μία επιχείρηση και διάφορους υπαίθριους χώρους, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα μέσα σε φρεάτια, κούτες, ηχείο, αλλά και θαμμένα στο έδαφος, διάφορα χρηματικά ποσά, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στα 3.395.395 ευρώ.

Κρυμμένα χρήματα και σε ηχεία.
© Φωτογραφία : Ελληνική Αστυνομία
Κρυμμένα χρήματα και σε ηχεία.

Επιπλέον, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο και ένα πιστόλι.

Tags:
ληστεία, Καβάλα, αστυνομία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK