16:23 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η απολογία των κατηγορουμένων στην Καβάλα κράτησε κάτι περισσότερο από 12 ώρες καθώς η εισαγγελέας άσκησε επί των ίδιων πραγματικών περιστατικών δίωξη για διακεκριμένη κλοπή η οποία διώκεται αυτεπάγγελτα.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα οι τρεις κατηγορούμενοι ηλικίας 41, 44 και 64 ετών που εμπλέκονται στη ληστεία 4,2 εκατομμυρίων ευρώ από υποκατάστημα μεγάλης εταιρείας φύλαξης στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας.

Η ανακριτική διαδικασία κράτησε 12 ώρες, ενώ το κατηγορητήριο άλλαξε καθώς διαπιστώθηκε ότι δεν ήταν δυνατή η ποινική δίωξη των τριών για υπεξαίρεση και συνέργεια υπεξαίρεσης σε βαθμό κακουργήματος, αφού δεν υπήρχε μήνυση κατά φυσικού προσώπου από την εταιρεία φύλαξης.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αντέδρασαν έντονα για την αλλαγή του κατηγορητηρίου μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και έκαναν λόγο για ενέργεια της εισαγγελικής Αρχής που προσβάλει τον νομικό πολιτισμό.

Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο συνήγορος του 64χρονου επιχειρηματία που διατηρεί αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και του 41χρονου γιου του, κουμπάρου και φίλου του 44χρονου πρώην διευθυντή του υποκαταστήματος τη εταιρείας φύλαξης, Σταύρος Καϊτατζής, από τον Ιούλιο του 2019 οπότε άλλαξε ο ποινικός κώδικας δεν διώκεται πλέον αυτεπάγγελτα η υπεξαίρεση άνω του ποσού των 120.000 ευρώ, εκτός εάν υπάρξει έγκλιση από την πλευρά του παθόντος.

Από τη δικογραφία προέκυψε ότι η εταιρεία, με έδρα την Αθήνα, δεν είχε υποβάλλει καμία μήνυση.

Οι κατηγορίες, μετά την αλλαγή, μετατράπηκαν σε διακεκριμένη κλοπή που επίσης έχει κακουργηματικό χαρακτήρα, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

Η διαδικασία ξεκίνησε εκ νέου στις 21:00 και οι κατηγορούμενοι προσήλθαν ξανά στο γραφείο του ανακριτή για νέα απολογία, σύμφωνα με το καινούργιο κατηγορητήριο.

Έτσι η διαδικασία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα οπότε αποφασίστηκε η προφυλάκιση των τριών κατηγορούμενων, οι οποίοι οδηγήθηκαν στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας μέχρι τη μεταγωγή τους στις δικαστικές φυλακές Κομοτηνής.

Tags:
προφυλάκιση, κατηγορούμενος, κακούργημα, ληστεία, εισαγγελέας, Καβάλα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK