09:44 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στη σύλληψη ενός ζευγαριού που κατηγορείται για κατοχή αρχαίων αντικειμένων προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στον Κορυδαλλό και τον Πειραιά.

Στα δίχτυα της αστυνομίας έπεσε ένα ζευγάρι, στην κατοχή του οποίου εντοπίστηκαν δύο αρχαία αντικείμενα σημαντικής αξίας, που χρονολογούνται στην Κλασική και στη Νεολιθική Εποχή.

Ο γιατρός και η σύζυγός του, ηλικίας 61 και 42 ετών, συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής στον Κορυδαλλό και τον Πειραιά, από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στην κατοχή τους και συγκεκριμένα στο σπίτι τους και στο ιατρείο, βρέθηκε ένας πήλινος, οξυπύθμενος εμπορικός αμφορέα, (500-400 π.Χ.), προέλευσης από τη νήσο Σάμο ή τη Θάσο, προερχόμενο από ναυάγιο.

Επίσης, βρέθηκε ένα νεολιθικό πήλινο εδώλιο καθιστής γυναικείας μορφής που αναπαριστά τη Θεά της Γονιμότητας (4.000 π.Χ.).

Τα αντικείμενα εξέτασαν αρχαιολόγοι της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι-συσκευή εκτόξευσης κροτίδων και φωτοβολίδων.

Τα κατασχεθέντα θα παραδοθούν για φύλαξη στην Εφορεία Ενάλιων Αρχαιοτήτων και στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, καθώς και για παράβαση του νόμου περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά.

Tags:
αστυνομία, αρχαιολογικά αντικείμενα, σύλληψη, Πειραιάς, ζευγάρι, αρχαία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK