14:10 31 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στην εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων στην περιοχή του Βόλου που διακινούσαν ηρωίνη προχώρησε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας.

Δύο εγκληματικές οργανώσεις εξάρθρωσε λίγο πριν την εκπνοή του χρόνου η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενώ εντύπωση προκαλεί το ότι ο εγκέφαλος της μιας σπείρας παρίστανε τον άπορο.

Μετά από έρευνα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, σύμφωνα με το magnesianews.gr εντοπίστηκαν οι δύο σπείρες που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, επεξεργασία και διακίνηση ηρωίνη σε όλη τη Μαγνησία.

Συνολικά συνελήφθησαν δέκα μέλη και από τα δύο κυκλώματα, οι ηλικίες των οποίων ήταν από 36 έως 67 ετών, ένας εκ των οποίων εκτίει ποινή φυλάκισης για διακίνηση ναρκωτικών στις φυλακές Λάρισας.

Η πρώτη σπείρα αποτελούνταν από τέσσερα μέλη και η δεύτερη από πέντε, ενώ μεταξύ των συλληφθέντων είναι και τέσσερις γυναίκες

Τα μέλη του  ενός κυκλώματος, ήταν έτοιμα να ρίξουν στην αγορά πάνω από 5.500 δόσεις συνολικής αξίας πάνω από 36.500 €.

Πήγαινε στα συσσίτια και παρίστανε τον άπορο

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη ιστορία είναι το γεγονός ότι ο εγκέφαλος του ενός κυκλώματος παρίστανε τον άπορο και πήγαινε για συσσίτιο στο Σπίτι Γαλήνης της κεντρικής ενορίας του Βόλου.

Σε έρευνες στο σπίτι του η αστυνομία βρήκε, σύμφωνα με την ίδια πηγή το ποσό των 20.000 ευρώ.

Παράλληλα, ο ίδιος φέρεται να έχει αγοράσει το 2019 δύο διαμερίσματα στον Βόλο, με χρήματα που προέρχονταν από τη διακίνηση των ναρκωτικών.

Ακόμη ανάμεσα στις συλληφθείσες βρίσκεται και μια 35χρονη κοινωνική λειτουργός που εργάζεται σε υποστηρικτική δομή και που φέρεται να είχε τον ρόλο της διακινήτριας.

Προμηθευτής των δύο κυκλωμάτων φέρεται να είναι ένας 65χρονος από περιοχή της Αττικής σεσημασμένος για παρόμοια αδικήματα

Σε βάρος των συλληφθέντων, σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα.

Tags:
σύλληψη, ηρωίνη, συσσίτια, άποροι, ναρκωτικά, εγκέφαλος, Βόλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK