09:49 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Οι χειμερινές εκπτώσεις 2020 αναμένεται να ξεκινήσουν στις 13 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου. Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά.

Με την άφιξη της νέας χρονιάς, ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση και για τις χειμερινές εκπτώσεις 2020.

Οι χειμερινές εκπτώσεις αρχίζουν από τη δεύτερη Δευτέρα του Ιανουαρίου και διαρκούν μέχρι το τέλος του Φεβρουάριου, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.

Έτσι λοιπόν, οι χειμερινές εκπτώσεις 2020 θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020 και θα διαρκέσουν μέχρι το Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου 2020 καθώς φέτος το έτος είναι δίσεκτο.

Κατά την περίοδο των εκπτώσεων, τα καταστήματα μπορούν να αναγράφουν την παλαιά και τη νέα τιμή πώλησης των προϊόντων καθώς και το ποσοστό της έκπτωσης.

Εάν παρέχεται μειωμένη τιμή σε πάνω από το 60% των προϊόντων, τότε θα πρέπει να αναγράφεται το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης στη βιτρίνα του καταστήματος και σε κάθε εμπορική επικοινωνία.

Σε περίπτωση που προσφέρονται διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του ποσοστού έκπτωσης, στη μορφή «από % έως %». Σε άλλη περίπτωση, θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη και θα αναφέρεται το ποσοστό.

Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά στις χειμερινές εκπτώσεις 2020

Με βάση τη σχετική νομοθεσία, επιτρέπεται η λειτουργία των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή κατά την έναρξη κάθε εκπτωτικής περιόδου, ενώ εάν η πρώτη Κυριακή συμπίπτει με επίσημη αργία, τότε  η λειτουργία μετατίθεται για την επόμενη Κυριακή.

Έτσι, στις χειμερινές εκπτώσεις 2020, τα μαγαζιά θα είναι ανοιχτά την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020.

Πέρσι, το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ήταν 11:00 με 18:00. Παρόλα αυτά, πολυκαταστήματα συνηθίζουν να μένουν ανοιχτά όταν λειτουργούν την Κυριακή μέχρι τις 20:00 ή και μέχρι τις 21:00.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έρχονται στην Ελλάδα τα «σούπερ μάρκετ των φτωχών»

Εκπτώσεις Νοεμβρίου 2019: «Τελευταία φορά οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες» - «Kοροϊδία η Black Friday»

Tags:
εμπορικά καταστήματα, Κυριακή, μαγαζιά, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, εκπτώσεις
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK