12:52 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στα χέρια πειρατών βρίσκονται πέντε Έλληνες ναυτικοί μετά την επίθεση στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» στο Καμερούν.

Κορυφώνεται η αγωνία για τους πέντε Έλληνες ναυτικούς που έχουν πέσει στα χέρια πειρατών μετά από επίθεση σε ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν.

Σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, οι απαγωγείς φέρεται να έχουν επικοινωνήσει με τους διαπραγματευτές και να έχουν ζητήσει τα λύτρα για την απελευθέρωση των ομήρων. Ωστόσο, η πληροφορία αυτή δεν επιβεβαιώνεται από κάποια άλλη πηγή.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το OPEN, οι πειρατές έχουν επικοινωνήσει και γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις. Οι κακοποιούν ζητούν υπέρογκα ποσά μέχρι οι διαπραγματευτές να συμφωνήσουν σε κάποιο ποσό μαζί τους.

Το χρονικό της πειρατείας στο ελληνικό τάνκερ στο Καμερούν

Υπενθυμίζεται ότι η πειρατεία στο δεξαμενόπλοιο «Happy Lady» σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης στο λιμάνι «Limboh» του Καμερούν. Οι δράστες απήγαγαν συνολικά οκτώ ναυτικούς, εκ των οποίων οι πέντε είναι Έλληνες, δύο Φιλιππινέζοι κι ένας Ουκρανός.

Κατά τη διάρκεια της πειρατείας, Έλληνας ναυτικός τραυματίστηκε από σφαίρα που εξοστρακίστηκε.

Την υπόθεση παρακολουθεί στενά το υπουργείο Ναυτιλίας, με τον υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη να δηλώνει ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν για την απελευθέρωσή τους.

Ο υπουργός τόνισε ότι ακόμη οι απαγωγείς δεν έχουν επικοινωνήσει για να ζητήσουν λύτρα ή να αναφέρουν την κατάσταση των ομήρων.

Ο κ. Πλακιωτάκη συνέστησε ψυχραιμία και τόνισε ότι «ακολουθείται συγκεκριμένη διαδικασία, πρέπει να είμαστε φειδωλοί στις δηλώσεις μας».

Πώς λειτουργούν οι πειρατές

Η πρώτη επικοινωνία των πειρατών για τα λύτρα καθυστερεί συνήθως 3 με 5 ημέρες από τη στιγμή της αρπαγής των ναυτικών, σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΑΝΤ1.

Αυτό συμβαίνει για δύο λόγους

  1. Οι πειρατές να έχουν τον χρόνο να μεταφέρουν τους ομήρους σε κρησφύγετο χωρίς να ίχνη
  2. Να εντείνεται η αγωνία και να ζητούν όσα περισσότερα λύτρα μπορούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο σταθμό καθώς οι απαχθέντες είναι συνολικά οκτώ, οι κακοποιοί χρειάζονται χρόνο για να τους μετακινήσουν και να τους κρύψουν. Μόλις βρουν ασφαλές καταφύγιο, τότε θα κάνουν την πρώτη επικοινωνία για τα λύτρα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι από την πλευρά τους, οι διαπραγματευτές που ορίστηκαν από ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου αναζητούν και οι ίδιοι επαφή με τους απαγωγείς. Σύμβουλοι βρίσκονται στο Καμερούν και σαρώνουν την περιοχή προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τους δράστες και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Tags:
ναυτικοί, πειρατεία, πειρατές, Καμερούν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK