18:58 29 ΜΑΡΤΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Συνεχίζεται το θρίλερ της πειρατείας στο Καμερούν, με τους δράστες να μην έχουν επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές ή τη διαχειρίστρια εταιρεία.

Σιγήν ιχθύος εξακολουθούν να τηρούν οι πειρατές, οι οποίοι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς προχώρησαν στην απαγωγή πέντε Ελλήνων ναυτικών από το ελληνικό τάνκερ «Happy Lady».

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, επιβεβαίωσε ότι «δεν φαίνεται να υπάρχει, για την ώρα, επικοινωνία» με τους δράστες.

Εξήγησε δε, ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις κατά το παρελθόν, οι πειρατές επικοινώνησαν σε διάστημα τουλάχιστον τριών ημερών μετά την απαγωγή. Μάλιστα, όπως υπενθύμισε, υπάρχουν περιπτώσεις, κατά τις οποίες οι δράστες επικοινώνησαν ακόμη και δύο μήνες αργότερα.

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι το υπουργείο Ναυτιλίας και το υπουργείο Εξωτερικών βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τη διαχειρίστρια εταιρεία.

«Κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή των ναυτικών. Είμαστε συγκρατημένοι, αλλά αισιόδοξοι» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα πειρατών επιτέθηκε στο ελληνικό τάνκερ «Happy Lady» το πρωί της Τρίτης, περίπου δύο ναυτικά μίλια από το λιμάνι του Λίμπε, στο Καμερούν.

Οι δράστες κατάφεραν να απαγάγουν οκτώ ναυτικούς, εκ των οποίων οι πέντε Έλληνες υπήκοοι. Παράλληλα, ένας ναυτικός τραυματίστηκε, έπειτα από εξοστρακισμό σφαίρας.

Το πλοίο «Happy Lady» είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας «Adriatic Ventures Co», συμφερόντων της οικογένειας Μαρτίνου. Το τάνκερ μεταφέρει, κατά κύριο λόγο, χημικά και πετρελαϊκά προϊόντα.

Tags:
θάλασσα, εταιρεία, απαγωγή, πειρατεία, πειρατές, Καμερούν, τάνκερ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK