10:34 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Τον Δεκέμβριο οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στα νησιά της περιοχής του Βορείου Αιγαίου ξεπέρασαν τις 5.000. Αναλυτικά, 3.681 έφτασαν στη Λέσβο, 688 στη Χίο και 878 στη Σάμο.

Με ζοφερά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση στα νησιά του βορείου Αιγαίου ο περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης αφήνοντας αιχμές και κατά της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τις προσφυγικές ροές ο κ. Μουτζούρης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «έχει αποφασίσει να γίνουμε περιφέρεια προσφύγων» και πρόσθεσε ότι «έχει καταλυθεί το κράτος στο Βόρειο Αιγαίο».

Απηύθυνε έκκληση να μην επιτραπεί η μετατροπή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου να γίνει γκέτο και υπογράμμισε ότι «κανένας υπουργός δεν έρχεται στα νησιά του βορείου Αιγαίου».

Ανεβάζοντας τους τόνους κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «η κατάσταση έχει εγκαταλειφθεί και το σχέδιο αλλάζει κάθε εβδομάδα, δεν υπάρχει σχέδιο» και κάλεσε τους υπουργούς «να φύγουν από τα γραφεία τους σήμερα και να έρθουν στο Αιγαίο», καθώς όπως είπε «καταλύεται το κράτος».

Σύμφωνα με στοιχεία της γενικής αστυνομικής διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στα νησιά της περιοχής τον Δεκέμβριο ξεπέρασαν τις 5.000. Αναλυτικά, 3.681 έφτασαν στη Λέσβο, 688 στη Χίο και 878 στη Σάμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ερντογάν: Δεν αντέχουμε άλλο - Η Ελλάδα θα νιώσει τις επιπτώσεις του νέου προσφυγικού κύματος

Ο ΥΠΕΞ του Λουξεμβούργου ζητά από την ΕΕ να πάρει 4.000 προσφυγόπουλα από την Ελλάδα

Tags:
νησιά, Βόρειο Αιγαίο, μετανάστες, προσφυγικές ροές, μεταναστευτικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK