11:51 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Νέα έρευνα του ευρωβαρόμετρου αποδεικνύει αυτό που όλοι φανταζόμαστε: Οι Έλληνες είναι οι πιο επικίνδυνοι οδηγοί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ποια είναι οι καλύτεροι οδηγοί.

Τη χειρότερη θέση, όσον αφορά την επικινδυνότητα οδήγησης, κατέχουν οι Έλληνες οδηγοί, όπως προκύπτει από έρευνα του ευρωβαρόμετρου, η οποία επιβεβαιώνει αυτό που όλοι… φανταζόμασταν.

Συγκεκριμένα, το 50% των οδηγών στην Ελλάδα αποδεικνύεται ότι οδηγεί επικίνδυνα, καταλαμβάνοντας την – καθόλου τιμητική -πρώτη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη δεύτερη θέση ακολουθούν οι Ιταλοί (44%) και στην τρίτη οι Γάλλοι (40), ενώ στην τελευταία θέση βρίσκονται οι Σουηδοί (11%).

Την ίδια ώρα, όσον αφορά την ανευθυνότητα κατά τη διάρκεια της οδήγησης, το 58% των Ελλήνων οδηγεί με τρόπο που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των άλλων.

Ωστόσο, ακόμη πιο ανεύθυνοι φαίνεται πως είναι οι Πολωνοί (68%), ενώ στην τελευταία θέση και πάλι «φιγουράρουν» οι Σουηδοί (36%).

Παράλληλα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, η έρευνα καταδεικνύει ότι οι πιο ήρεμοι οδηγοί είναι οι Ολλανδοί με 68%, ενώ οι Έλληνες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με ποσοστό μόλις 49%.

Όσον αφορά την ευγένεια, όπως είναι φυσικό, οι πλέον ευγενικοί είναι οι Άγγλοι (50%), με τους Έλληνες και τους Ιταλούς να βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις με 26% και 17% αντίστοιχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έρευνα συμμετείχαν 12.418 άτομα από Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία, Σουηδία, Ελλάδα, Πολωνία, Ολλανδία και Σλοβακία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η εφεύρεση αυτής της μαθήτριας θα κάνει τη ζωή των οδηγών ευκολότερη

Προσωρινό δίπλωμα οδήγησης: Όλες οι αλλαγές για τους οδηγούς

Tags:
δρόμοι, Ευρωπαϊκή Ένωση, Έλληνες, ευρωβαρόμετρο, οδηγοί, ασφαλής οδήγηση, οδήγηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK