01:16 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στην Κρήτη κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» που αναμένεται να «χτυπήσει» από την Κυριακή.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το Οροπέδιο Λασιθίου στην Κρήτη ενόψει και της επικείμενης κακοκαιρίας «Ηφαιστίων» η οποία αναμένεται από την Κυριακή.

Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης κήρυξε τον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας και έθεσε σε επιφυλακή το σύνολο των υπηρεσιών και το προσωπικό του δήμου.

Στόχος είναι να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την κακοκαιρία τόσο ως προς την οδική σύνδεση με την περιοχή όσο και αναφορικά με τις υπηρεσίες που μπορεί να χρειαστούν οι κάτοικοι όπως είναι η «Βοήθεια στο Σπίτι».

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον δήμο Οροπεδίου Λασιθίου θα είναι ισχύ έως και τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2020. Το μέτρο μπορεί να παραταθεί ή να ανακληθεί με νεότερη απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» θα χτυπήσει τη χώρα από το απόγευμα της Κυριακής και μέχρι την Τρίτη. Κύρια χαρακτηριστικά της ψυχρής εισβολής θα είναι οι χαμηλές θερμοκρασίες, οι πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι και το χιόνι ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο.

Στην Κρήτη, αναμένονται την Κυριακή ισχυρές βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Τη Δευτέρα, χιόνι θα πέσει στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού, ενώ θα συνεχιστούν οι βροχές και οι καταιγίδες.

Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι τοπικά 10 μποφόρ που θα φτάσουν σε επίπεδο θύελλας.

Tags:
βροχές, κακοκαιρία Ηφαιστίων, κακοκαιρία, καιρός, Λασίθι, Κρήτη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK