21:34 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το προσφυγικό – μεταναστευτικό οργανώνει αργά σήμερα το μεσημέρι ο Δήμος Ανατολικής Σάμου στο λιμάνι του νησιού.

Να προχωρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας αποφάσισε ο Δήμος Ανατολικής Σάμου καλώντας σε συμμετοχή τους κατοίκους του νησιού.

Η συγκέντρωση αποφασίστηκε με αφορμή το προσφυγικό – μεταναστευτικό και είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 4 το μεσημέρι στο λιμάνι του Μαλαγαρίου.

Η απόφαση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ελήφθη ομόφωνασε έκτακτη συνεδρίαση του δημάρχου, των επικεφαλής των παρατάξεων και των προέδρων των Κοινοτήτων Σαμίων και Βαθέος που συνεδρίασαν χθες.

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου με ανακοίνωσή κατηγορεί την κυβέρνηση για ανακολουθία λόγων και έργων της κυβέρνησης στο ζήτημα του μεταναστευτικού και προσφυγικού.

Η κυβέρνηση «παρά την εξαγγελία της ότι θα μεταφέρει ευπαθείς ομάδες προσφύγων και μεταναστών στα πλοία αυτά, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί, μέχρι στιγμής κανένας από τους διαμένοντες πέριξ του ΚΥΤ δεν έχει μεταφερθεί», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ο δήμος ζητάει επίσης την άμεση επιβίβαση των ευπαθών ομάδων στα πλοία αλλά και τη μεταφορά των προσφύγων μεταναστών με επιβατικά πλοία σε Δομές που θα τους εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία ασύλου.

Να σημειωθεί πως ο περιφερειάρχης, Κώστας Μουτζούρης έχει καλέσει σήμερα του δημάρχους των νησιών σε σύσκεψη.

Η σύσκεψη γίνεται με αφορμή τη συνάντηση αύριο για το μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα με υπουργούς της κυβέρνησης, στην οποία έχουν κληθεί ο περιφερειάρχης και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας του βορείου Αιγαίου.

Tags:
Βόρειο Αιγαίο, Σάμος, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, συγκέντρωση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK