02:43 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Κοινές κινητοποιήσεις για το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα αποφάσισαν ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου με τους δημάρχους νησιών της συγκεκριμένης περιφέρειας.

Δράσεις που περιλαμβάνουν και κοινές κινητοποιήσεις σχετικά με την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, συναποφάσισαν στη συνάντηση που είχαν την Τρίτη, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, με τους δημάρχους Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη και Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχη Βέρρο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μέσω τηλεδιάσκεψης και οι δήμαρχοι Χίου Σταμάτης Κάρματζης, Ανατολικής Σάμου Γιώργος Στάντζος και Δυτικής Σάμου, Αλέκος Λυμπέρης.

Ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες, καθώς και εκπρόσωποι αρμοδίων φορέων.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επιβεβαιώθηκε το κοινό αίτημα για αποσυμφόρηση των υπαρχουσών δομών άμεσα και η αντίθεση στη δημιουργία των νέων που προβλέπει το κυβερνητικό σχέδιο.

Αυτό θα μεταφερθεί από τον περιφερειάρχη σήμερα, σε συνάντηση που έχει προγραμματισθεί με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό τον υπουργό Εσωτερικών, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο με τη συμμετοχή και των νησιωτών βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Τη ερχόμενη Παρασκευή, η σύσκεψη θα επαναληφθεί, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση για την σημερινή συνάντηση και να συναποφασιστεί η παραπέρα στάση.

Tags:
Σάμος, Μυτιλήνη, μεταναστευτικό, Προσφυγικό, Λέσβος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK