ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (75)
0 10
Βρείτε μας

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του «Μr Bitcoin», υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, από την εκδίκαση της υπόθεσης.

Αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, υπέβαλε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της εκδίκασης της προσφυγής του «Μr Bitcoin» - κατά κόσμον Αλεξάντερ Βινικ - εναντίον της απόφασης έκδοσης αρχικά στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ.

Άλλωστε, η υπόθεση του Ρώσου πολίτη συζητείται - αυτή την ώρα - στην Ολομέλεια του ανώτατου δικαστηρίου, με τον ίδιο να πραγματοποιεί εκ νέου απεργία πείνας.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας στο Sputnik, η συνήγορος υπεράσπισης, κα Κωνσταντοπούλου, κατήγγειλε ότι «θέλουν να τελειώσουν την υπόθεση, συζητώντας την σε προτεραιότητα και παρακάμπτοντας όλες τις προηγούμενες υποθέσεις».

Και πρόσθεσε: «Αυτό φάνηκε με όλους τους τρόπους.  Όχι μόνο τις προηγούμενες στο πινάκιο, αλλά και άλλες που εκκρεμούν χρόνια από αναβολές και θα έπρεπε κανονικά, να συζητηθούν σήμερα».

Επανέλαβε δε, ότι «ο Αλεξάντερ δεν κατηγορείται για κανένα αδίκημα στην Ελλάδα και για κανένα βίαιο αδίκημα σε άλλη χώρα, για κανένα αδίκημα με οποιοδήποτε θύμα».

«Δεν υπάρχει εναντίον του ούτε μήνυση. Το πραγματικό του "έγκλημα" είναι η τεχνογνωσία του στην τεχνολογία blockchain, των ψηφιακών νομισμάτων και του Bitcoin, που μπορεί να απελευθερώσει οικονομικά τους ανθρώπους από Τράπεζες και Κυβερνήσεις» έσπευσε να προσθέσει.

«Κι όμως, κρατείται 30 μήνες, προφυλακισμένος χωρίς δίκη και χωρίς ποινή, όταν το 18μηνο ίσχυσε ακόμη και για δολοφόνους όπως ο Κορκονέας και ο Ρουπακιάς, που αποφυλακίσθηκαν προσωρινά αφού δεν είχαν καταδικασθεί πριν το πέρας του Συνταγματικού ορίου» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο ίδιος παραμένει φυλακισμένος για διάστημα 30 μηνών, χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση εναντίον του, και παρότι το ανώτατο όριο κράτησης αφορά τους 18 μήνες.

Το προηγούμενο διάστημα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε απόφαση για τη διαδοχική έκδοση του Ρώσου πολίτη αρχικά στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ, προτού τέλους μεταφερθεί στη Ρωσία.

Στον απόηχο αυτής της απόφασης, ο Βίνικ ξεκίνησε νέα απεργία πείνας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του και την έκδοση του στη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κωνσταντοπούλου: Θέλουν να εκδικάσουν την υπόθεση Βίνικ, παρά το ότι έχει παρέλθει το ωράριο

Υπόθεση Βίνικ: Γιατί η Δύση επικήρυξε τον Mr Bitcoin

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (75)
Tags:
Συμβούλιο της Επικρατείας, ΣτΕ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικαστήριο, δικαστήρια, δικαστής, Δικαιοσύνη, Μr Bitcoin, Mr Bitcoin, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK