14:49 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ γνωστού και ως «Mr Bitcoin» ενημερώνει πως τάχθηκε προθεσμία υποβολής υπομνήματος μέχρι τις 16/1/2020 για την εκδίκαση της προσφυγής εναντίον της απόφασης για έκδοση του Βίνικ σε Γαλλία και ΗΠΑ.

H συνεδρίαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την υπόθεση του «Mr Bitcoin», κατά κόσμον Αλεξάντερ Βίνικ, μόλις ολοκληρώθηκε με την συνήγορο υπεράσπισης του Βίνικ, Ζωή Κωνσταντοπούλου να αναφέρει πως η προθεσμία υποβολής υπομνήματος τάχθηκε μέχρι τις 16/1/2020, «ενώ σε όλους τους προηγούμενους δόθηκαν προθεσμίες για τις 24/1/2020 και 22/1/2020, σε υποθέσεις που οι διάδικοι είχαν ήδη χρόνια για να προετοιμασθούν και όχι λίγες μόνο μέρες όπως ο Αλεξάντερ».

Η κ. Κωνσταντοπούλου μάλιστα, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός πως υπάρχουν υποθέσεις που «σέρνονται», προφανώς με ευθύνη του Δικαστηρίου, από το 2012, το 2015 κλπ κι όμως, από όλες αυτές τις υποθέσεις (36 στο σύνολο), «η μόνη την οποία επιδίωξαν να διεκπεραιώσουν με τέτοια λυσσώδη βιασύνη είναι η υπόθεση του Αλεξάντερ Βίννικ. Και η μόνη στην οποία χορήγησαν μικρότερη προθεσμία, παρά το αντίθετο αίτημα του διαδίκου. Σίγουρα αυτό συνδέεται με τις Κυβερνητικές και διεθνείς πιέσεις από ΗΠΑ-Γαλλία να παραδοθεί ο Αλεξάντερ από την Ελλάδα, που έχει δυστυχώς μετατραπεί σε προτεκτοράτο».

«Για τους πολίτες που αναμένουν χρόνια μια απόφαση, κάτι μου λέει ότι θα καθυστερήσουν. Για τον Αλεξάντερ που ζητεί χρόνο για να προστατευθεί, κάτι μου λέει ότι θα επισπεύσουν. Η υπόθεση του Αλεξάντερ έχει ήδη καταγραφεί στις μαύρες σελίδες της δικαστικής και πολιτικής ιστορίας της χώρας μας. Με τις αποφάσεις για τα Μνημόνια είδαμε ποιοι δικαστές ήταν διατεθειμένοι να θυσιάσουν την πατρίδα μας, τη δημοκρατία και το Σύνταγμα. Και πώς εξελίχθηκαν. Τώρα θα δούμε ποιοι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν μια συγκεκριμένη ανθρώπινη ζωή, που βρίσκεται στα χέρια τους» ανέφερε στην ανάρτησή της η κ. Κωνσταντοπούλου

Aξίζει να σημειωθεί πως νωρίτερα, όταν η συνήγορος υπεράσπισης του «Μr Bitcoin», ζήτησε να δοθεί η ίδια προθεσμία που έχει δοθεί σε όλους τους υπολοίπους, η Πρόεδρος την απέρριψε επί της έδρας, «επιβεβαιώνοντας την επιδίωξη να υπηρετηθούν οι χρονικές και πολιτικές σκοπιμότητες της Κυβέρνησης, των ΗΠΑ και της Γαλλίας για έκδοση αποφάσεως πριν τις 25/1/2020, με απώτερο σκοπό να εκδοθεί ο Αλεξάντερ μέχρι εκείνη την ημερομηνία».

Η κ. Κωνσταντοπούλου ακόμη σημειώνει πως «η Πρόεδρος μου δήλωσε ότι... την πήραν την απόφαση όλοι μαζί πριν...ξεκινήσει η υπόθεση!», ενώ το δικαστήριο τώρα δικάζει «τις προηγούμενες από εμάς υποθέσεις χωρίς δημόσια ανάγνωση των Εισηγήσεων στο ακροατήριο»...

«Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό το πραγματικό κατάντημα. Στις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιήσουμε κάθε δημόσιο διάβημα και συνέντευξη τύπου για την υπόθεση. Χωρίς Δικαιοσύνη δεν υπάρχει καμμία προοπτική δημοκρατίας κι ελευθερίας για τους πολίτες. Αυτό το γνωρίζουν οι πολίτες που ασφυκτιούν από την αυθαιρεσία, την αρνησιδικία, την κατεστημένη αδικία. Αυτοί πρέπει να διεκδικήσουν την Δικαιοσύνη, που ανήκει στο λαό, πηγάζει από αυτόν και απαγγέλλεται στο όνομά του» καταλήγει η κ. Κωνσταντοπούλου.

Νωρίτερα, η κ. Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Βίνικ συνελήφθη το καλοκαίρι του 2017, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, με την κατηγορία του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Ο ίδιος παραμένει φυλακισμένος για διάστημα 30 μηνών, χωρίς να υπάρχει καταδικαστική απόφαση εναντίον του, και παρότι το ανώτατο όριο κράτησης αφορά τους 18 μήνες.

Το προηγούμενο διάστημα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε απόφαση για τη διαδοχική έκδοση του Ρώσου πολίτη αρχικά στη Γαλλία και μετέπειτα στις ΗΠΑ, προτού τέλους μεταφερθεί στη Ρωσία.

Στον απόηχο αυτής της απόφασης, ο Βίνικ ξεκίνησε νέα απεργία πείνας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή του και την έκδοση του στη Μόσχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κωνσταντοπούλου: Θέλουν να εκδικάσουν την υπόθεση Βίνικ, παρά το ότι έχει παρέλθει το ωράριο

Υπόθεση Βίνικ: Γιατί η Δύση επικήρυξε τον Mr Bitcoin

Tags:
ΣτΕ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Αλεξάντερ Βίνικ, Mr Bitcoin, Mr Bitcoin
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK