10:30 07 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 0 0
Βρείτε μας

Δύτες επιστράτευσε ο δήμος Θεσσαλονίκης προκειμένου να καταφέρει να καθαρίσει τα νερά του Θερμαϊκού από τα ηλεκτρικά πατίνια.

Στα νερά του Θερμαϊκού κόλπου βούτηξαν δύτες της ομάδας «northern Greece underwater Explorer» προκειμένου να βγάλουν ηλεκτρικά πατίνια που πέταξαν στη θάλασσα ασυνείδητοι.

Η συγκεκριμένη δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης.

© Sputnik /
Δύτης στα νερά του Θερμαϊκού κατά την επιχείρηση ανάσυρσης ηλεκτρονικών πατινιών

Οι τέσσερις δύτες παρουσία του αντιδήμαρχου περιβάλλοντος, Σωκράτη Δημητριάδη έβγαλαν ήδη από το Θερμαϊκό, στο ύψος του Λευκού Πύργου δύο ηλεκτρικά πατίνια τα οποία εδώ και καιρό ασυνείδητοι πέταξαν στη θάλασσα ρυπαίνοντας την περισσότερο.

© Sputnik /
Δύτες ετοιμάζονται να ανασύρουν ηλεκτρονικά πατίνια από τον Θερμαϊκό

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο δήμος θα συνεχίσει τους ελέγχους ενώ τόνισε ότι ο κόσμος πλέον έχει ευαισθητοποιηθεί για το θέμα καθώς το προηγούμενο διάστημα το φαινόμενο του πετάγματος πατινιών στη θάλασσα ήταν καθημερινό.

© Sputnik /
Ένα από τα ηλεκτρικά πατίνια που έβγαλαν οι δύτες από τον Θερμαϊκό

Τέλος να σημειωθεί ότι την περασμένη Τρίτη, υπάλληλοι του δήμου με ειδικό άγκιστρο «ψάρεψαν» περίπου 50 ηλεκτρικά πατίνια

Η σημερινή επιχείρηση κρίθηκε αναγκαία καθώς τα πατίνια προκαλούν ρύπανση εξαιτίας των μπαταριών και των καλωδίων που έχουν.

Tags:
Δήμος Θεσσαλονίκης, ρύπανση, θάλασσα, δύτης, Θεσσαλονίκη, ηλεκτρικό πατίνι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK