15:38 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2020
ΕΛΛΑΔΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σύμφωνα με την αστυνομία τα ελάχιστα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν στα τρία κτήρια στο Κουκάκι ήταν «σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων».

Τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο, βρέθηκαν στο σπίτι της οδού Ματρόζου, ενώ δεν βρέθηκαν αποτυπώματα του σκηνοθέτη Δημήτρη Ινδαρέ και των γιων του που είχαν συλληφθεί για εμπλοκή στην κατάληψη, όπως προκύπτει από τον εργαστηριακό έλεγχο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν την 18η Δεκεμβρίου, στη διάρκεια επιχειρήσεων για την εκκένωση κτηρίων - καταλήψεων στο Κουκάκι, επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3.

Σε ό,τι αφορά της κατάληψη επί της οδού Ματρόζου η αστυνομία συγκέντρωσε 35 πειστήρια (14 πυροσβεστήρες, κράνη , φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) στα οποία βρέθηκαν μόνο τρία αποτυπώματα.

Σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση: «Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε 5 φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια. Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα».

Η ίδια εικόνα ισχύει και για τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις.

Σε σύνολο 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες δεν ευρέθη κανένα αποτύπωμα, στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21, δεν βρέθηκε κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτηρίου ανευρέθηκαν τέσσερα τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτήριο της οδού Αρβάλη 3, βρέθηκαν και ταυτοποιήθηκαν δύο αποτυπώματα στους εσωτερικούς χώρους και κανένα σε σύνολο 12 πειστηρίων.

Και στα τρία κτήρια και σε σύνολο 65 πειστηρίων βρέθηκαν τρία αποτυπώματα, ενώ στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων βρέθηκαν 10 αποτυπώματα.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπογραμμίζει ιδιαίτερα το γεγονός υπενθυμίζοντας ότι «σε έντυπο οδηγιών που ανευρέθη στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών. Από τα αποτελέσματα προκύπτει ότι οι παραπάνω οδηγίες εφαρμόσθηκαν κατά γράμμα».

Τα δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν ήταν «σε εντελώς ιδιαίτερα σημεία των κτηριακών χώρων αλλά και των πειστηρίων» σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ.

Ο εργαστηριακός έλεγχος συνεχίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ινδαρές: Πιστεύουμε στη μετριοπάθεια και τη νομιμότητα – Είμαστε άσκοπα όμηροι μιας πόλωσης

Σύζυγος Ινδαρέ: Πώς ήταν ο σκηνοθέτης και τα δύο παιδιά του στο νοσοκομείο μετά τη σύλληψη

Γιάννης Λοβέρδος για Κουκάκι: Ο Ινδαρές ελπίζει σε νέα καριέρα

Tags:
δακτυλικό αποτύπωμα, κατάληψη, Ελληνική Αστυνομία, Δημήτρης Ινδαρές, Κουκάκι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK